@Robert Witold GorzkowskiW necie jest sporo informacji o rodzinie Gorzkowskich herbu Tarnawa, również na stronie gminy w Gorzkowie. Teraz wiem, że Mikołaj Trąba i Twoja rodzina byli właścicielami Gorzkowa do XVII w. Niezwylkła jest historia rodzinna - warta wszelakiego upamiętnienia. Twoje teksty są w tym temacie wyśmienite!
@Berenika97 Stalin, Hitler, Mao.
Ale taka przemiła, hołubiona rewolucja francuska zabiła dwa miliony ludzi.
Krew płynęła paryskimi ulicami.
Głowy ściętego Ludwika XVI i jego żony Marii Antoniny walały się po brukach Paryża jak końskie łajno.
A dzisiaj parady i świętowanie.
Myślę, że można tak powiedzieć. Kiedyś sporo medytowałem ( zen) , ale jakoś w cholerę nogi mnie bolały, liczyć nie dawałem rady i pojąć "klaśnięcia jednej dłoni" :) W każdym razie ,tego uczucia nie można porównać raczej z ichniejszym oświeceniem. Raczej u mnie to była pełnia samotności, kiedy wszystko celebrujesz, widzisz, nie czujesz granicy, wtapiasz się. To coś wspaniałego ...hmm jak miłość powiedzmy w szczycie formy:) Zresztą @aniat. obiecała opisać drugą wersję :) Skoro tak daleko to zaszło, to może @Witalisa podzielisz się swoimi odczuciami? Oczywiście wspominam tylko, bez nalegania najmniejszego. pozdrowienia