Bezimienny z Nikąd Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Podstępny nałogu zaciągany dymem Nie dasz mi odetchnąć czystym powietrzem. Chciałbym się uwolnić choćby i na chwilę. Chciałbym poszybować na porywistym wietrze Wraz z liśćmi jesieni na daleką milę. Już zgaszam z nadzieją ostatnią pokusę, Potem zgniotę pustą już Puszkę Pandory. Wtedy swe sumienie do walki poruszę, By nie brać do ust tytoniowej flory. Jak dobrze teraz bez papierosa, Poczułem świeżą wolności bryzę, Nawet się znalazłem pod wpływem Erosa. Ja kocham! Z miłością czuję się wspaniale I czuję, że zaraz sobie zapalę. Miłości moja już Cię nie porzucę.
Emi h Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Troche mnie rozbawil ten wiersz, fajnie napisane
Gość Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Dymkiem się pysznie zaciągałam Gdy Twój wiersz Beziu czytałam. I choć żartobliwy, ja się zamyśliłam A papierosa szybko zgasiłam ;-) Pozdrawiam wieczornie :-)
wanesa_ciska Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Ja tam już wolę inne uzależnienia choćby to i miłość była hi hi ,pozdrawiam
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Piszę o nim bo jak widać "łatwo" się z niego wyzwolić. Wiele razy próbowałem tej sztuki... Pozdrawiam miłe panie.
Ryszard Kisiel Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Witaj "Wielki Bracie" - "a to psikusa nam zrobiłeś, już myślałem, z będę bił Ci brawa. Ty spowrotem faję zakurzyłeś?" Postaw sie tej "Florze" i powiedz, że ją porzucasz. Ja zrobiłem to dwadzieścia lat temu. A tak wiersz fajnie napisany, Zuch! Serdecznie pozdrawiam, miłego dnia życzę.
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Dzięki Ryszardzie pracuję nad tym, ale... Kiedyś nawet było półtora roku przerwy. Pozdrawiam
OlaMaja Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Fajny wiersz. Niestety z nałogami jest tak że jak zaczniesz to trudno przestać. wiesz że powinieneś żucić, ale w głębi duszy nie chcesz. Ten wiersz dobrze to oddaje
Rekomendowane odpowiedzi