Duks Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Dostatek, przepych, komfort, salony. To moje cele. Raj wymarzony! Pracuję w nocy, niedziele, święta… O niczym innym, już nie pamiętam. Lecz, cóż to widzę? Me siły opadły? Spoglądam w lustro. Twarz mam zmarszczoną. Włosy już siwe. Nic nie dokonam? Nagle, w mej duszy, rozterka wzbiera. Patrzę i krzyczę! Jestem wzburzony. Boże! Mój Boże! Gdzie moja młodość? Gdzie czas mój miniony? Odpowiedz proszę! Będę zbawiony? A Bóg mi odrzekł, spokojnym głosem. Twój czas, zatracony. Gdybyś miłości poświęcił żywot miniony. Wierz mi, już dawno byłbyś zbawiony.
Ryszard Kisiel Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Witaj Duks, Świetna refleksja, pochwała MIŁOŚCI, To wszystko prawda. "My codziennie gdzieś pędzimy i tyramy, A na własną miłość czasu już nie mamy" Cas z tym skończyć! Brawo Bracie Duks.
Gość Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 W tej podróży życiem zwanej Niestety często zapominamy Że, gdy dojdziemy już do celu To zabierzemy mój przyjacielu Tylko to, co z sobą przynieśliśmy Ciało marne i ułomne Troszkę myśli, może wspomnień I to będzie bagaż cały Wszystko inne tak ulotne... Tym skromnym rymem wyrażam swój podziw nad trafnością Twoich spostrzeżeń. Pozdrawiam :-)
Duks Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Ryszardzie. Bardzo się cieszę, że wiersz Ci się spodobał. Dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Duks Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Dziękuję Jolu, za Twoją opinię. Cieszę się, że podoba Ci się moja "twórczość". Pozdrawiam Cię serdecznie. Ps. Nie przesadzaj z tą skromnością :-)
Rekomendowane odpowiedzi