michalekorg Opublikowano 15 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 chciałem powiedzieć ci tylko że żyję swym życiem w nieświecie oddycham powietrzem bez tlenu i patrzę w dal wykłutymi oczyma bo w piersi wciąż martwe serce tłoczy krew w martwe ciało i nie chce pozwolić mi umrzeć choć wszystko już we mnie umarło i tli się wciąż ogień piekielny co zabił mnie dając mi życie i zmusił by w zgniłej cuchnącej skorupie ten trup żył trwając w niebycie. 9 października 2009
gabriel p. Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 przegadany trochę, choć coś tam się w środku tli. oksymorony bardzo :-) i ten rym na końcu zbędny. pzdr
michalekorg Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 co masz na myśli mówiąc "przegadany"???;P
gabriel p. Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 to, że stosujesz dużo "przegadanych" zwrotów. to tak jakbyś pisał rymy typu łzy, sny, bzy.... w poezji nie chodzi o to, żeby wszystko pokazać, ale aby ukryć coś w tym płótnie słów, a czytelnik mógł tam znaleźć i sens i siebie. przemyśl jeszcze ten utwór, bo coś tam jest, ale w tym natłoku barwy są mało widoczne. pozdrawiam :-)
michalekorg Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 dzięki wielkie za pomoc;) wiersz mimo wszystko zostanie w tej formie, myślę nad zmianą ostatniej części...tam coś nie gra. stosowanie zwrotów tzw. "przegadanych" jest moim zdaniem jak granie toccaty i fugi d moll BWV 565 Bacha...to jest utwór, który zna cały świat, jednakże w każdym wykonaniu zmienia się dźwięk, artykulacja, nacisk zostaje położony na inne frazy, każde wykonanie od kilkuset lat przynosi coś nowego, stąd nie widzę potrzeby narzucania na twórczość czy to poezje, czy muzykę czy malarstwo ograniczeń na zasadzie tworzenia czegokolwiek z rzeczy całkowicie nowych, nieznanych. jestem raczej za swobodą korzystania ze wszystkiego co jest dostępne;) na wiersz jest narzucona specyfika sytuacji w której powstawał i to może być pewne ograniczenie w zrozumieniu jego treści, a szególnie intencji autora. zawsze można podjąć próbę interpretacji..;PPP Dziękuję za wszelkie propozycje zmian i komentarze i pozdrawiam was i jeszcze raz dziękuję;D
Rekomendowane odpowiedzi