Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Małe formy

Rekomendowane odpowiedzi

Błądzisz w zaułkach swego przeznaczenia,
Nadużywasz cierpliwości czasu.
Szukasz w teraźniejszości zapomnienia,
Jak go znaleźć w tym świecie hałasu.?

*

Potokiem uczuć miła płynę,
Dziurawą łodzią w twoją stronę.
Rzuć na ratunek miłości linę,
Tylko się pośpiesz, bo tonę....

*
Nie możesz umknąć przeznaczeniu,
Które urosło z tobą, w tobie tkwi.
Choć byś się ukrył w zapomnieniu,
I mocno zamknął czasu drzwi.....

R

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Nie ma co ukrywać iż jest to jeden z moich mniej udanych wierszy... Polecam za to  szczególnej uwadze mój długi wiersz zatytułowany „Niesłyszalna kołysanka i sny z dzieciństwa”     @andreas  Nie ma co ukrywać iż jest to jeden z moich mniej udanych wierszy, ale otrzymał także i pozytywne opinie... Pozdrawiam!
    • @Domysły Monika   A nie mówiłem, iż tak będzie? Ambasador Izraela w Polsce został w trybie natychmiastowym odwołany, bo: dostał inne stanowisko w Izraelu - z góry zleciał na dół, de facto: Persona Non Grata! Natomiast - Grzegorz Braun - nie jest już ortodoksyjnym katolikiem, tylko: heretykiem, jak widać: do sekt monoteistycznych (judaizm, chrześcijaństwo i islam) - nadal nie dociera, iż są jedną wielką rodziną - terrorystami! Oczywiście: Rabin Polski - Persona Non Grata! I tak też będzie! A w najgorszym położeniu jest tak zwana Ukraina (współczesna Chazaria) - nie może dojść do ekshumacji na polskich ofiarach - holocaustu - z powodu zbieżności interesów, otóż to: prezydent Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej uzależnia pomoc wschodniemu sąsiadowi Polski od oddania surowców naturalnych, jednakże: kopiąc ziemię na Dzikich Polach - Amerykanie mimowolnie będą musieli wykopać kości zamordowanej tam ludności cywilnej, dokładnie: mówiąc brzydko - jebnęli na własne życzenie w pułapkę i w świat pójdzie informacja - hieny cmentarne, przypominam: w internecie nic nie ginie...   Łukasz Jasiński 
    • Zapamiętałam szarej cegły mur porośnięty mchem  czarny kruk przelatywał pomiędzy  mną a nieba odbiciem  szklący się niebieskim kolorem  w rozbitej szybie ćmy i świerszcze zwiastowały  że wszystko inne  stawało się senne odległe ... bezpieczne jeszcze kilka kroków i  zapomnę.
    • O tym, że możliwe jest czytanie palindromów opuszkami palców w systemie alfabetu Braille'a pisałem w książce "Pomału żaba żuła mop" (2023). Zapraszam do rzucenia okiem na zupełnie nową odsłonę tego tematu - tym razem udało mi się stworzyć palindrom w języku angielskim. Jakże symboliczny: oto wiele można naprawić.   Pozdrawiam  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Johny Bardzo dobry wiersz. Tylko przecinek - zbędny i piersze słowo niepotrzebnie z dużej litery
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...