spock666 Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 „Ostatnie słowa” Leżę sam w pustej sali przy dźwięku z respiratora odbywa się całe moje życie. Mogę ruszać tylko oczami. Z ludźmi rozmawiam tylko ruchem powiek. Poznaję Was wszystkich - Matko Ojcze Bracie. Tyle chciałbym wam powiedzieć wyznać przekazać ale nie mam jak. Lekarze milczą niczym marmurowe posągi we francuskich ogrodach stojące. Mam może tydzień dwa może miesiąc. Nie dotknę już drzew i kwiatów. Nie zobaczę gwiazd stojąc na górskiej polanie. …żegnajcie… …moi… …kochani…
Nata_Kruk Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 To prawda, że w życiu piękne są tylko chwile, ale... cieszmy się nimi jak najdłużej. Sytuacja opisana powyżej, na pewno nie do pozazdroszczenia. Jako wiersz, dla mnie nie bardzo, brak metafor, całość zbyt dosłowna... są cztery bezokoliczniki, ale szczególnie w środku o trzy za blisko siebie, można je było ciekawiej ująć. Nie zrażaj się, ćwicz i będzie lepiej. Serdecznie pozdrawiam... :)
tojawor Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 te pod partery tylko niedojrzałymi oczami mogą być widziane skręt kiszek, nerwica najlepsza doskonała wzdłuż jednej i bab nima
Rekomendowane odpowiedzi