Ann N.N. Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 z prochu powstałaś i w proch się obrócisz za jeden rok Saturna pierścienie u twych rąk ciążą srebrem i złotem w sekretny złożone sejf nigdy nie będą wybiegać na rozdwojenie twoich dróg dzieci i nierozważni rowerzyści nie dotkniesz stopą smutku nad chmurami by potem spać w podniebnych schroniskach dusz nie pacniesz pałeczką dobrej nadziei malca w schronisku dla ubogich i krewnych nie spojrzysz w głębię szafirowych oczu nie ujrzysz swojej gwiazdy na niebie przez żaden z najdroższych teleskopów skrywa swe przepowiednie dla bogaczy z miasta jedynie twój biały śmiech perlić się będzie w nieskończoność czarnego nieba bez miłości a Saturn będzie przyspieszać i przyspieszać...
Nata_Kruk Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ann, niestety dla mnie także na nie. Forma wiersza też pozostawia do życzenia... najbardziej jednak ubodło mnie... śmiech perlić się będzie. Serdecznie pozdrawiam... :)
M._Krzywak Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Ta strofa: "nigdy nie będą wybiegać na rozdwojenie twoich dróg dzieci i nierozważni rowerzyści" jest dla mnie wyśmienita - nowa, oryginalna, ma w sobie jakiś uderzający efekt. Szkoda, że utwór został przegadany - "spojrzysz, ujrzysz, oczy (a już ta "głębia szafirowa" potrafi zabić). Szkoda, że wiersz wjeżdża w "nieskończoności czarnego nieba" - a mogło być tak pięknie. szkoda. Pozdrawiam.
Ann N.N. Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Brak mi doświadczenia, a może zabrakło weny, żeby stworzyć podobne wersy do tego, który wspomniałeś... W każdym razie bardzo dziękuję, może napiszę ten wiersz od nowa, w nowym stylu. Dzięki Wam za opinie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi