Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka czy Ala troszkę zarozumiała o coś takiego nie podejrzewam chwalić ją trzeba talent wspaniały a niech nie leci siedzi jak trzeba   pomysłów tysiąc ma w swojej głowie a pod palcami tylko klawisze i dalej cisza już nic nie powiem stukot klawiszy oj chyba słyszę   pod włosek nawet nie głaszczę kota cukier śmiertelnym wrogiem człowieka jedzonko wege zdrowe i smaczne ja bałamucę - zaraz uciekam   :))
    • @violetta   A dla mnie generał Rajmund Andrzejczak, zresztą: politycy bez Narodu Polskiego - ludowych katolików i pogańskich słowian, którzy nic wspólnego nie mają z sektami monoteistycznymi - judaizmem, chrześcijaństwem i islamem - nic a nic nie mogą, podobnie: bez Wojska Polskiego i Agencji Wywiadu - też, poza tym: Rosjanie nic nie ukrywają w internecie - mają potężną armię i tworzą doktrynę obronną w razie ataku Paktu Północnoatlantyckiego, a my, Polacy, też tworzymy doktrynę obronną w razie ataku Federacji Rosyjskiej - jesteśmy w martwym punkcie bez wyjścia, dalej: w sprawie Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii - nie zmienię zdania, patrz: esej - "Tajne Specjalnego Znaczenia" - tutaj można znaleźć.   Łukasz Jasiński 
    • Innym instrumentem muzycznym na którym marzyło mi się nauczyć grać była gitara, lecz pozostało to tylko marzeniem. Miałem kolegę w latach nastoletnich, który opanował świetnie grę na gitarze, no nie powiem, trochę mu zazdrościłem. Dodam jeszcze do tych instrumentów muzycznych fortepian i pianino, zawsze podziwiałem tych co opanowali te sztuki gry.  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zgadzam się :)   @Wierzmat ciebie - niebie? To chyba najbardziej wytykany rym, wiersz jest podobny do modlitwy, a skoro tak, to chyba zasługuje na staranie.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Rafael Marius Zawsze podziwiałem te osoby, które umiały grać na harmonii albo akordeonie, a w tamtych czasach było to dla mnie coś fantastycznego i znałem nawet osobiście jedną osobę, która świetnie grała  na tym instrumencie. Nie wiem dlaczego, ale zawsze harmonia kojarzy mi się z podwórkowymi kataryniarzami w latach 60 i 70 ubiegłego stulecia we Wrocławiu, a my dzieci zawsze dawaliśmy im parę drobniaków za to granie, a także ludzie z okien rzucali im pieniądze.  Pamiętam także, ale jak przez mgłę, jedną osobę, która świetnie grała na harmonijce ustnej każdą melodię i piosenkę o jaką się poprosiło, to również była niełatwa sztuka.  @Wiesław J.K.         "Harmonia i akordeon różnią się nie tylko budową, ale także techniką gry i brzmieniem. Harmonia jest zazwyczaj mniejsza i lżejsza, co czyni ją bardziej mobilną i łatwiejszą do transportu. Akordeon oferuje szerszy zakres dźwięków i większe możliwości muzyczne, ale wymaga więcej czasu na opanowanie techniki gry. Wybór między harmonią a akordeonem zależy od preferowanego gatunku muzycznego i osobistych preferencji brzmieniowych. Przed zakupem warto wypróbować oba instrumenty, aby poczuć różnice w grze i wybrać ten, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom."
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...