Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Tymczasem E tam, zaraz zginęło, nie wierzę.  Nie masz czasu, a może Ci się nie chce pisać, a może dzieje się w Twoim życiu coś takiego, co bardzo zaprząta Ci głowę.  W każdym razie, bardzo dobrze Ciebie pamiętam, pamiętam Niektóre Twoje urzekające wiersze. Może odwiedzaj nas, znaczy portal, chociaż od czasu do czasu, będę czekała, tymczasem ściskam i pozdrawiam :) Do poczytania!
    • @Robert Witold Gorzkowski … efektem takiego myślenia było zjawisko wspomniane przez A.Osiecką tzw. lieraturnoj żieńszcziny, czyli kobiet orbitujących wokół literatów, ( nie ważne czy coś sobą reprezentujących, czy zwykłych pijaków). Nie, nie ma nadludzi, a ci którzy sobie uzurpują grzebanie w cudzych umysłach, to jednostki zaburzone(!) i nie na darmo Gabor Maté uważa, że do władzy nad światem pchają się niebezpieczni, żądni kontroli  psychole i połamańcy.  Do PL - ki apeluję tylko aby nie igrała własnym bezpieczeństwem duchowym, tyle.
    • @MigrenaNapisałam kiedyś i o zegarach, bo też nie mogłam się od nich uwolnić. :) Bardzo dziękuję.  @Łukasz JasińskiTo obrazek z podświadomości Dalego (inspirowany psychoanalizą Freuda).   @Annna2Bardzo dziękuję!  Bardzo się dużo uczę dzięki Tobie. :) 
    • @MigrenaBardzo dziękuję, teraz wiem więcej! Pięknie podsumowałeś swoją podróż przez życie i świadome, odważne poszukiwanie swojej drogi.  Masz niezwykłą  osobowość, a chęć "dotknięcia prawdy ukrytej pod powierzchnią" to esencja duchowości, sztuki i filozofii. Tak właśnie czułam. Pozdrawiam. 
    • Stany Zjednoczone Ameryki Północnej, Republika Federalna Niemiec, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii i Republika Indii - to najbliżsi sojusznicy Izraela, a pierwszym państwem, które uznało istnienie państwa izraelskiego - był Związek Socjalistyczny Republik Radzieckich.*   Źródło: Wikipedia    *nic dziwnego - Związek Socjalistyczny Republik Radzieckich został założony przez niemieckich żydów    Łukasz Wiesław Jan Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...