strom Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Znów mnie dopadli mroczni ambicji rakarze inkwizytorzy ideałów pod przyłbicami ignorancji cyniczną goryczą malowane ich szydercze twarze. Kpiący bełkot prześmiewców duszę zlęknioną przeszywa broń ich okrutna zdrada,szarość,półprawda w macki nałogów ciskająca realność fałszywa. Przyssali się do serca szarpią,niweczą,kalają sukuby potępienia złaknione w otchłań marazmu i apatii udręczone sumienie moje bezlitośnie wciągają. Opadam w smutku czeluści bezradności ponure głębiny które wiarę pochłoną wszechobecny kult zawiści jak wielka rzeka wylał na życia mego równiny. Uciekam więc przerażony w zakamarkach jestestwa swojego płaczę jak dziecko biegnąc ścieżką pamięci szukam ideałów bastionu ostatniego. Mgłą wyobraźni otulony przed złymi dobrze schowany czekam na odsiecz pewnych i niezawodnych ponadczasowych przyjaciół zapomnianych. Przybyli jak zawsze światła szczerości rycerze pogromcy nikczemnych ich zbroje wykute z odwagi lojalnością zdobione niezniszczalne pancerze. Zastępy to nie małe już jestem spokojny nie których poznaję jest Jkar marzyciel Prometeusz z ogniem i Spartakus wolny. Widzę też zbrojnych Król Artur z drużyną Zawisza i Roland Pan Michał z szabelką który "nic to" rzekł po czym zginą. Ludzie serca są z nimi Ksiądz Kollbe z Korczakiem dzieci swoje prowadzą także Gandhi malutki co spokojem powalał staną z tym orszakiem. W ogniu Ich potęgi miecz wielki wykułem wiatrem buntu hartowany ostry jak punkowe gitary powstałem dumnie i w realność wróciłem. Tu zakończę opowieść dla wielu banalną nazbyt pompatyczną wieżę jednak że są tacy którzy ze mną krzykną. Chwała Bohaterom !
Rekomendowane odpowiedzi