Danka Kot Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Bernadetta1 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 no Danusiu niestety fatalnie...nie dosc, ze jakis dziwny szyk przestawny, to jeszcze ,,miłosc'', ,,sny''-tego raczej unikaj chyba ż w poezji rymowanej, ale to trzeba umiejetnie wplesc...pozdrawiam:)
Danka Kot Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Bernadetta1 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi mi o wers czwarty w pierwszej zwrotce-zakonczony na ,,była''.troszke za duzo egzaltacji w tym wierszu:sny, mgła, miłosc.Wszystko sie rozmywa, postaraj sie bardziej konkretyzowac mysli, bedzie lepiej;)pozdr.
teresa943 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Danusiu, sorki, ale korciło mnie, aby pomajstrekować :) nie bierz tego do serca; wyłapałam esencję i tak to sobie poczytałam:widziałam cię we mgle przy starym jaworze zwiastowałeś wiosnę w naszych sercach była miłość wzbijała się do słońca pokonując przeszkody niepodzieleni murem połączyliśmy dłonie na wieczność jak przed laty zatrzymujesz nieznośny zegar białymi liliami ozdabiasz moje włosy w snach zawsze się kochamy Lubię takie klimaty. Nie gniewaj się za ten miks :) Serdecznie pozdrawiam :) Krysia
M._Krzywak Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No właśnie o tych "stałych" frazach rozmawiamy: na twarzy uśmiech w naszych sercach miłość połączyliśmy dłonie moje włosy toż to żelazny repertuar liryki. To właśnie przez ta powtarzalność, jałowość, nudę wiersz biały stał się bardziej atrakcyjny. Bo ileż można czytać to samo? No, chyba że pójdziemy śladem Tołstoja i w teorii będziemy pisać proste treści dla prostych chłopów. Tylko pytanie - dlaczego on tego nie robił?
teresa943 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg mnie jeżeli potaktować to jako przerzutnię, to chyba może być jak jest, gdyż "była" odniesie się do "miłości" - "była miłość" w znaczeniu "dawna"; przynajmniej ja tak to odczytałam, dlatego nie poruszyłam tej sprawy; wiem, że wiersz jest bardzo osobisty, ale warsztatowe zmiany niekoniecznie muszą zmieniać zamysł, jednak Autor decyduje, więc chylę czoła :) pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 jeśli potraktujemy tekst jako osobiste wyznanie z wpisaniem do pamiętnika to jest super ale jak na poezję ciut za mało. Pominę uwagi o nowatorstwie al można byłoby to ubrać w jakąś ciekawą formę pozdrawiam Jacek
Danka Kot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Judyt Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 hm...trudno coś powiedzieć, za dużo schematów się wdarło zdaje się, choć temat jak od dziesiątków lat wart uwagi, J. płoniaście
aluna Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Danko jakbym czytała w pamiętniku moje wspomnienia!!! Czaruje mnie przekaz! Uściski!
Danka Kot Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Danka Kot Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Judyt Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyto dziękuję za odwiedziny i poświęcenie czasu serdecznia danka nie ma za co, jest bezczas
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam, że zapytam, ale odbiorcą Twojej poezji są rzesze inteligencji? Może uważasz, że Twoja poezja jest wybitna , ale "ciemny lud" jej nie rozumie...
Rekomendowane odpowiedzi