Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Serce moje
Schnie po deszczu
Maleńkie płatki śniegu
Znalazły bezpieczne schronienie
Wśród moich ciemnych włosów
Kryjąc się skutecznie
Przed ciepłem mojego ciała
Inne zaufały
I opadły na moje rzęsy
Po chwili spłynęły po zimnych powiekach
I oddały się
Wiatru
Równie zimnemu, ulotnemu
Inne
Opadły na kępki materiału
Mojej kurtki
Zostawiając po sobie
Zaledwie wilgotny ślad
Na jasnym pokryciu
Te zaś, które zginęły
Na moich dłoniach
Wspominam z szacunek
Pamiętając o różnorodności
Śpiewając melodie
Mrucząc melodie
Zapomnienia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Czy to coś znaczy? - straciłeś nogi?... Bo ludzie zawsze będą mili przecież Nie muszą wiedzieć, co cię gniecie Gdy inni wracają z polowania  By zajadać bigos i pierogi.    Czy to coś znaczy? - oczu nie masz?... Ślepi mają wspaniałe zajęcia na świecie; A ludzie zawsze będą mili przecież Gdy siedzisz na tarasie wspominając I odwrócisz do światła swą twarz.   Co one znaczą? - te sny z okopów?... Możesz pić i zapomnieć i być zadowolony, I ludzie nie powiedzą, że jesteś szalony; Bo wiedzą, że walczyłeś za swoją ojczyznę I nikt nie będzie robił sobie kłopotu.   I Siegfried (1917): Does it matter?—losing your legs?... For people will always be kind, And you need not show that you mind When the others come in after hunting To gobble their muffins and eggs.   Does it matter?—losing your sight?... There’s such splendid work for the blind; And people will always be kind, As you sit on the terrace remembering And turning your face to the light.   Do they matter?—those dreams from the pit?... You can drink and forget and be glad, And people won’t say that you’re mad; For they’ll know you’ve fought for your country And no one will worry a bit.    
    • @Laura Alszer kieliszki dzwonią i nie odbierasz, ta sieć komórkowa bilingi rejestruje dzień po fakcie Pozdrawiam miłego weekendu
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

chyba pomyliłeś:   za obsesją obsesja  aż w końcu depresja  :) 
    • @m13m1 o patrz to wymyślił... Myśli dobrze wylewasz nie wiem czy papier czy klawiatura ale litery tworzą miraże. Komentować - za dużo chyba o tym ostatnio rozgłosu, bez przesady nie każdy jest gaduła. Przemyśl jeszcze .. Wiem nie ma to znaczenia ale ja lubiłam Cię poczytać 
    • tutaj nie musisz nic potrafić i kaligrafia też tu na nic wystukasz słowa i jest cacy niech inni myślą to jest dla nich :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...