fel ixir Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 w krwioobieg tajnie puszczam swe okręty szkarłatne żagle łowią wiatr szalony łodzie bez sterów oślepli sternicy za wolą morza okręt niewidomy dotrze do celu odle........
bestia be Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki za wiersz jednak kupuję tylko pierwsze 3 wersy ale i tak nie pasuje mi słowo ,,swe", tylko swoje i tajnie, gdyż robisz to świadomie, wiec mija się z celem. reszta nie dla mnie gdyż formalnie za wiele błędów logicznych, gramatycznych itp. np wers ,,Za wolą morza okręt niewidomy" Morze nie może mieć woli to po pierwsze, po wtóre niewidomy okręt, gdyż najpierw przymiotnik, a później rzeczownik tutaj trafna personifikacja, jednak do morza jej nie zastosujesz. Myślę, że to wystarczy pozdrawiam bestia
fel ixir Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzieki za wiersz jednak kupuję tylko pierwsze 3 wersy ale i tak nie pasuje mi słowo ,,swe", tylko swoje i tajnie, gdyż robisz to świadomie, wiec mija się z celem. reszta nie dla mnie gdyż formalnie za wiele błędów logicznych, gramatycznych itp. np wers ,,Za wolą morza okręt niewidomy" Morze nie może mieć woli to po pierwsze, po wtóre niewidomy okręt, gdyż najpierw przymiotnik, a później rzeczownik tutaj trafna personifikacja, jednak do morza jej nie zastosujesz. Myślę, że to wystarczy pozdrawiam bestia starczy :) dzięki
fel ixir Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 ...a może.... ....morze... .......może....:)...?...
Rekomendowane odpowiedzi