Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika dziekuję
    • Nie powiedziałeś: Nie zabijaj brata, rodziców swoich, ani dziecka swego. Nie powiedziałeś: Nie zabijaj starca, schorzałego, nad grobem stojącego.   Nie powiedziałeś: Nie zabijaj siebie, bo to zapewne było oczywiste. Gdy powiedziałeś: Nie zabijaj, przecież napiętnowałeś zabójstwa już wszystkie.   Z własnych wyborów nietwoje anioły świat urządzają, gotują nam przyszłość. By go przestawić na śmiertelne tory, jawnie mordują naszą oczywistość.            
    • jako tekst piosenki ok.    
    • Znowu złamane serce Który to już raz?   (Nie wiem sam)   Więc lepiej już nic nie mów Bo tylko jedno pożegnanie  (Nam zostało)   Tyle wystarczy Do pełni szczęścia    
    • @aff tak wiele robimy nie po myśli, lecz ze zwykłej głupoty i potem, po latach ciężko jest cokolwiek z tego odkręcić - o tym jest mój nowy wiersz. Ja chciałbym zająć się pracami innych, żeby chociaż sprawić im przyjemność - po nagłym zamknięciu aż zaraz 2 portali naraz, gdzie pisałem oraz też dużo komentowałem jakoś nie widzę w tym sensu. Ale oczywiście cieszy mnie, jeśli ktoś coś u mnie napisze. Nie czuję się ale z tym fair. Tym bardziej, że pozostaje mi do zajmowania się poezją tylko łikend. Dokąd zdążamy? Do wiecznego życia? A czy tam jest aż tak fajnie i czy można tam porozmawiać z ludźmi... którzy nie chcą w ogóle nas widzieć mimo, że kochaliśmy się wzajemnie. I kochamy.. :-/
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...