Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Toly, Wielki pies - SE - i pikle, i wylot.          
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Migrena Nie ma sprawy Migreno! Ktoś kiedyś powiedział, że życie to nie bajka i raczej miał rację. Pozdrowienia od Wiesia. ;-)
    • Podoba mi się minimalizm i estetyka obrazu.
    • Przymrozek bieli drzewa, trawa nie szumi, ma odcień ciszy. Razem z porankiem liczę oddechy, dom rezonuje chłodem myśli. W oparach ego witam Mistrza, jest rozczochrany bardziej niż zwykle. Wiosna to pora na pracę w ogrodzie... nie spodziewałem się, że powie inaczej. Z radością galernika oddaję siebie: łopacie, taczce, wywożę liście. Dzięki pracy, jak żona staję się mistrzem, bez niej próbuję bawić się w życie. * Mam puste dłonie Grabie oparte o ścianę Kiełkuje samotność Oddycham z Mistrzem Praca w ogrodzie Porannie po mrozie Ziemia z ogrodu Nie tworzy bóstwa Rodzi człowieka
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Wiechu J. K. Życie dopóki trwa po prostu nie może stać w miejscu to jest niezaprzeczalna prawda. Puenta wiersza to pytanie tamtego dziecka, Wiesia, który dziecięcymi oczami widział różne zmiany zachodzące w tamtych latach i w marzeniach zatrzymał wszystko to co radowało jego młode serce. Dziękuję Jacuś za komentarz.  @violetta Zapewne tak, jeśli są ludźmi po 60-tce. Pozdrawiam :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...