Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @BożenaJoanna Dziękuję za „ wizytę” i tak ważną w tych czasach świadomość.Ostatnie Twoje zdanie ( mam nadzieję że bezpośredni zwrot nie uraża) uświadomiło mi jak ważna jest świadomość …że po drugiej stronie „ pióra” jest człowiek( wrażliwy…szukający…patrzący „Poezją „ może)…mój drugi tomik(Umowa podpisana tydzień temu) właśnie o tym też „ stanowi”( jakoś taki niepoetycki zwrot mi przypasował-:)….dziękuję za jak mawiał Błoński „ potrzebę zmiany warty” i skoro jest wrażliwość i świadomość wagi słowa nachylajmy się nad” warstwami lier” z miłością….i pozdrowieniem od

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Wiesław J.K.   Tak i aby tak było - trzeba non stop uświadamiać Polki i Polaków i Obywateli Polskich, a Donald Trump nie jest dobrym przykładem - jeśli wycofa amerykańskie wojsko z Polski w ramach sojuszu wojskowego, to: powinniśmy zerwać umowy na zakupy amerykańskiego uzbrojenia - to jest pragmatyczny patriotyzm - bezwzględna gra interesów - elastyczność ekonomiczna i gospodarcza, zawsze możemy zamówić uzbrojenie w Rosji, Indiach i Chinach, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz Szacunek dla najpiękniejszego stworzenia na ziemi - dla kobiety!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta   Trzeba obserwować geopolityczne ruchy taktyczne i jeśli miałoby w Polsce dojść do wojny - pierwsi uciekają ludzie najbogatsi, jak widać: nikt z Polski nie ucieka - wszyscy walą do Polski oknami i drzwiami i oknami, dodam bardzo ważną rzecz: zanim wybuchła wojna na wschodzie Polski - Narodowy Bank Polski zdążył siedemdziesiąt pięć procent rezerw złota zabezpieczyć w Banku Anglii i Federalnej Rezerwie Walutowej, nomen omen: dlaczego nie w Europejskim Banku Centralnym, Banku Światowym i Międzynarodowym Funduszu Walutowym? Te rezerwy złota: należą do pani i do mnie - do wszystkich Polek i Polaków i Obywateli Polskich, otóż to: gdyby teoretycznie wybuchła wojna w Polsce - dzięki zabezpieczeniu rezerw złota - mielibyśmy za co odbudowywać naszą Ojczyznę - Polskę, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dobrym przykładem jest obecny prezydent Stanów Zjednoczonych: America first - Ameryka na pierwszym miejscu. I takim hasłem w Polsce powinno być: Polska na pierwszym miejscu - Polki i Polacy i nasza ojczyzna zawsze powinny być na pierwszym miejscu.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...