bestia be Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Nimbostratusy obdarzają bielą, którą zawierucha rozsiewa. Jutro z tych nasion powyrastają bałwany. Ozdobią szare podwórza, gdzie radość zagości. Na lodzie zimowego walca będą tańczyły łabędzie. Wietrzysko grać przestanie, gdy wiosna wejdzie na ganki. Zniknie śnieżnobiały pejzaż pozostawiając błotniste kałuże. Sasanki wystrzelą spod ziemi.
Marek_Stasiuk Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Lubię czytać wiersze, w których ktoś maluję krajobraz. Nie umiem ich pisać. Heh... Jak to mówią tradycyjnie, wytarte slogany. Troszkę się wkradły, ale wiersz mnie i tak trochę smyrnął jak wiatr krzak z porzeczkami. ;) mrs
bestia be Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Dzieki za odewidziny i komentarz. To jesteśmy z jednaj branży, gdyż ja też nie umiem pisać wierszy. ,,szacun"mrs bestia
Oxyvia Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Jeśli mam zachować szczerość, to muszę się trochę poczepiać: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
bestia be Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 dzięki za tak konkretną ocenę. Podoba się. Jak mam się ustosunkować do niej . Nie mam zielonego pojęcia. Jednak powiedzieć mogę jedno,, wiem, że nic nie wiem". serdecznie pozdrawiam bestia
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Przemyśl wszystkie słowa, które "podała" Ci Oxyvia... to cenne wskazówki. (...)"Zniknie śnieżnobiały pejzaż pozostawiając błotniste kałuże" ... słońce szybko je osuszy, przecież wiosna tuż tuż..;) Pozdrawiam... :)
bestia be Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witek dzięki za odwiedziny i komentarz miło ze wpadłeś pozdrawiam Nata Kruk- zmienię według sugestii OXY jednak nie przekonuje mnie to odnosnie pisania poezji, a zmienić to wystarczy 30 sek, a co mam przemyśleć, bardziej mnie zastanawia jej tok myślenia, gdyż poezja to pisanie wspak i przkazywanie myśli , króre nie są okryte ramami, jak banał, czy inne w niej formy. Gdybym na to patrzył musiałbym skreslic wszystkich poetów polskich, którzy stosujac przenośnie pisali banały:):):) dzieki za wdepnięcie i przeczytanie. Miło cie gościc pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 może teraz ten wiersz przypadnie go gustu. pozdrawiam bestia
Oxyvia Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Na pewno teraz lepiej, Bestio. Na pewno mniej konwencjonalnie i z większym rozmachem twórczym. Cieszę się, że mogłam się do czegoś przydać. Pozdrawiam serdecznie. :-) Oxy.
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Czasami też podszeptuję pewne zmiany w jakimś wierszu, bo akurat na jakieś słowa spojrzę z zupełnie innej strony. Sama też wiem, jak trudno poprawić treść wiersza, naprawdę różnie to wychodzi. W sumie... teraz niby lepiej, ale... dla mnie to jeszcze nie to i wcale się tym nie przejmuj, bo to tylko moje widzimisię. Ta wkradająca się radość jakoś nie tak "leży" mi w uszach... bo.. Oxyvia pisała wyżej. Wolałabym, gdzie zagości radość. Tyle ja.. pozdrawiam serdecznie... :)
bestia be Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 OXY a bardzo wpłynęłaś na całą treść , może tak jest lepiej. Jednak czasownik wkradać też można zmienić, tylko chodziło mi ze są ponure podwórza i rzadko tam radość panuje , dlatego w tym kontekście użyłem owego czasownika, aby podkreślić np slamsy w większych miastach. Może nie wyszło, więc zmienię czasownik. Dziękuję za ponowne odwiedziny. pozdrawiam bestia Nata dziękuje za odwiedziny i sugestie, że ten czasownik nie pasuje wyżej pisałem o co mi chodziło w przekazie. Jestem wdzieczny Paniom pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Może tak będzie lepiej, sam juz nie wiem ,gdyż jam tylko cogito ergo sum pozdrawiam z całym szacunkiem bestia
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wg mnie jest lepiej... zostawmy już ten wiersz w spokoju, bo w końcu nie będzie on Twój..:)) a nie o to chodzi. Miłego dnia... Nata, nie pani..;)
Rekomendowane odpowiedzi