bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Światło wymierza czas, zegar jego powiernik. Ile jasności jest nam dane? Chronometr wskazówki toczy. Dla niektórych jest łaskawy sekundy spycha do tyłu, dla wielu pogonił godziny, starości wezwij lekarza. Zostaliśmy niewolnikami przez skomputeryzowanie świata, gdy stanie mechanizm werku, w kawałkach Ziemię wchłonie kosmos.
patti patti Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 hm...daje do myślenia świetny wiersz pozdrawiam
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Patti,Bardzo dziękuję za wizytę i przeczytanie. Ja wiem, to prosty w swojej wymowie wiersz pozdrawiam bestia
amanita Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ..."cofa do tyłu" to pleonazm, cofałeś kiedyś do przodu? ;) ale to: "Światło wymierza czas, zegar jego powiernik. Ile jasności jest nam dane?" mi się podoba :) Pozdrawiam, amanita
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 amanita dzięki za odwiedziny i przeczytanie oraz komentarz. Jednak w poezji zegar może chodzić do tyłu. Skoro to logiczny błąd chyba tak Jednak dzięki za sugestie. Pomyślę nad nią pozdrawiam napiszę kieruje do tyłu bestia
Marek_Stasiuk Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mi się to podoba. I ten wiersz coś mia tam robi wewnątrz mnie... Jakiś sentyment i ból niepogodzenia się z przemijaniem. plus Marek
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Marek dzięki za komentarz , przeczytanie i wpis , a za plus to ,,szacun", gdyż 3 jaki tu dostałem pozdrawiam bestia
Rekomendowane odpowiedzi