Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• może przestać spełniać żądania i puścić wodze swego umysłu krzyknąć drogowskaz w żądaniach dla nas i wziąć do serca bo w nich jest przyszłość :))
    • ja ci napiszę i się nie gniewaj to o czym piszesz mamy już teraz zimne syntezy energia z pola i technologia czeka gotowa   lecz chciwość ludzka wszystko wstrzymuje krzycząc oszuści bandyci wuje już dziś bez spalin wznoszą maszyny i darmowy prąd pozyskujemy   ostatnie grosze z ludzi wydusić sprawić by byli kani posłuszni bandzie bogatych w zgodzie służyli w zielony ład wszyscy wierzyli :))
    • A przyjść miał w chwale mroźnego poranka w wodzie się stopić w ogniu wystrzelić nie mieć przed sobą kłód ułożonych a za plecami pacierzy.    Roztaczać chwałę u stóp mojżeszowych spełniać zawiłe święte żądania jak popiół zebrać i w morskiej toni rozpłynąć z myślą przetrwania.    W tobie nadzieja a w torbie dziura a patrząc przez nią końca nie widać i co na niebie to w torbie mojej przez małą dziurę przechodzi życie.   Ściskam roluję pod pachę wkładam by choć na chwilę zatrzymać proces lecz siły więdną a pod kopułą już w nowe ziarno uchodzi życie.        
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

być jak ten Dyzio leżąc na łące w swej bezczynności marzył niechcący marzenia mawiał - to wielka lipa więc polegując wiersz ów napisał :))     @Roma dzięki ale może za mało działam na wyobraźnię czytelnika - bywa różnie :)))
    • @Jacek_Suchowicz   Samo życie...w skondensowanej formie Chociaż nie wszyscy mijają się kilka przecznic marzeń, codzienne.  Odczytuję nutę pejoratywną w zapisie, a przecież... Życie sentymentami też ma sens. Podobnie jak czarowanie uśmiechem. Nie bójmy się tego...nie świadczą o słabości człowieka    Moja stara ciotka miała wspaniałą maksymę życiową. Powtarzała zawsze, że trzeba być dla siebie "dobrym". Jak by nie spojrzeć na tę mądrość życiową, działa bez zarzutu :)   Kilka refleksji na kanwie treści wiersza. Tak mi się skojarzyło  :)   Pozdrawiam   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...