bona Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Ta rzeka była brązowa. Sosnowe pnie widziały się w wodzie, wyraźnie, tak wyraźnie, że mogły po sobie przejść. Gałęzie zrzucały igły na drugi brzeg. Jest i pomost, małe molo - tor, który się nagle urywa. Przyjeżdżał tu z Oliwią, do nich należał dom na pobliskim polu; ścieżka, kilka stopni i drzwi - za nim dzień wbiegał do lasu. O zmierzchu ścigał się z nocą. Zbierali to samo.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Bardzo mi. Pzdr. Stefan.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 "Jest i pomost, małe molo - tor, który się nagle urywa." To mnie urzekło najbardziej, chociaż może inwersja w tym drugim wersie? "który NAGLE SIĘ urywa"? Poza tym puenta jakaś szybka i dziwna ;))) Pozdro
myślątko Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 ładny obrazek :) nie mnie- połacie, Oliwia też nie i powtórzone wyraźnie
Franka Zet Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładne opowiadanie do poczytania o zmierzchu, kiedy nic się już z nocą nie ściga :)
Fanaberka Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Wycięłabym pierwsze słowo. "Zbierali to samo" - nie rozumiem co, nie mam żadnego pomysłu, dziura w mózgu. Wyjaśnisz zaćmionej czytelniczce?
bona Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Dziękuję wszystkim:) Musisz sobie poradzić sama, kiedy dawniej wyjaśniałam, to wynikały z tego tylko problemy, popróbuj:)) i pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 ładny obrazek a zbierali to samo zniwo :P
Rekomendowane odpowiedzi