Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 19 990
do stołu przy którym
siedzi smutna kobieta
patrząca w pusty portfel
podeszło dziecko i rzekło
nie martw się mamusiu
pani w przedszkolu mówiła
że głodnemu i biednemu
każdy piekarz nawet za
jednego grosika sprzeda
bocheneczek chlebka
i wyciągnęła ku niej swą
bardzo drobniutką rączkę
w której trzymała mały
błyszczący krążek
ona spojrzała na nią
uśmiechając się do niej
powiedziała
ach ty moja kruszynko
i cichuteńko zapłakała0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez hollow man · Opublikowano
czasami mam wrażenie że wciąż te same tematy krążą mi nad głową od lat czy to dlatego że są ważne czy mam obsesję -
Przez Witalisa · Opublikowano
@obywatel – zabawne ujęcie, choć dla mnie skrótowość to pierwsze, czego wymagam od tekstu. Pozdr. -
Przez Stukacz · Opublikowano
Link do piosenki: Ginę, upijam się oczami jak winem Cóżem winien? „To” żyje we mnie jak rozpacz Tylko w oczy moje popatrz! Pompujesz mi krew udręki Kocham Cię – za tę męki Miłość. Patrzę i nie widzę Sam się siebie wstydzę Fortuna kołem losu obraca poza nami Nikną marzenia – śnie godzinę poza snami To świt wybudza, denerwuje – biegnie człowiek I tak przez dzień, miesiąc, rok i wiek Więc tym biegiem, po życiu – w głąb marzenia Aż do rozpaczy, aż do złudy, do urojenia Cierpię, i kocham dalej I krzyczę do siebie: oszalej! Pochylę się później nad brzegiem nicości Z tajemnicą stanę, popatrzę jak ludzie prości I duch mój niezbadane prawdy wybada Zanim śmierć sam sobie zada Przez Ciebie milion tęcz we mgle Przez Ciebie złudną miłość śnię Przez Ciebie Przez Ciebie Cierpię, gdy jestem w niebie -
Przez [email protected] · Opublikowano
@violetta Pieścić jagniątko, jak mogę Ciebie, daj mi zakamarki, otworzę dla siebie. Miłego poniedziałku Violu. -
Przez [email protected] · Opublikowano
@viola arvensis A ja z całą wiosną, niech tylko dzieci podrosną? Pozdrawiam Wiolu.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne