Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Czasem wystarczy tylko jedno słowo, czyn lub gest,  aby wszystko stało się zupełnie inne niż jest. Tak łatwo można wiele zmienić, być idiotą, a potem się wybielić. Widocznie niezwykle ciężko jest dojrzeć, aby szczerze porozmawiać i w oczy spojrzeć.  W dzisiejszych czasach tyle spraw załatwiamy przez internet, tylko dlatego, że mamy problem ze spojrzeniem na siebie. Niektórzy ludzie zachowują się jak dzieci, a gdy odchodzą-sami wynoszą się jak śmieci. Życie może się zmienić o sto osiemdziesiąt stopni, a ludzie z dnia na dzień mogą stać się dla siebie obcy.  
    • Nasza młodzież zmienia znoszoną odzież jak oglądy i względy.    
    • @yfgfd123 ciekawy utwór, w którym pierwsze skrzypce grają metafory. Obraz jaki przedstawiony jest w tym wierszu budzi moje skojarzenia z poezją Boudleraire'a. Chyba ten motyw żółci o tym przesądził:) Najbardziej podoba mi się metafora rzęs przedstawiona jako naręcza wdowiego jedwabiu. Trzeba przyznać, że wyobraźni  i wrażliwosci Ci nie brakuje. Wiersz bardzo mi się podoba, ma w sobie też nutę mroczności i tajemniczości, które lubię w poezji. Pozdrawiam.
    • @Rafael Marius Ze wszystkiego należy korzystać z głową...    Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Arsis Pamiętam jak mi opowiedziałeś, że Betelgeza się dopala i zniknie... Często na nią patrzę, przez zimę była na wyciągnięcie ręki... 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...