Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na gałęzi mojej rozpusty, zostały ślady ciszy.
Poukładany chaos, spóźnionych chwil zapomnienia, wróciły.
Zachowane sekrety, upojonych nocnym oddechem, uśpiłam.
Bezkarnie krążę wspomnieniach tych, co odeszli bez żalu.
Nie rozpamiętuję wyschniętych kieliszków namiętności.
Zatarłam ślady pocałunków, moich kochanków.
Jak diament, wśród szkiełek, błyszcząca, w zachwycie uniesień.
Delikatna niczym kropla ,czysta w spojrzeniach mężczyzn.
Perła, skazana na wieczne imię grzesznicy.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wrzuciłaś jedenaście wierszy. Pamiętaj, że nie tylko Ty chcesz uzyskać opinię, a spychając swoimi dziełami innych na drugą stronę, nie dajesz im tej szansy, bo tam rzadko kto zagląda. Następnym razem wybierz ze swojej twórczości jeden, może dwa najlepsze wierszyska i wtedy ktoś zajmie się serio ich treścią. Na razie jest tylko niesmak.
Pozdrawiam życzliwie
Opublikowano

ale wydawało mi się ,że o to chodzi by właśnie tu zamieścić swoją twórczość widocznie sie pomyliłam, pozdrawiam a co do niesmaku.... wielcy poeci często upadali, ja będę wielka....

Opublikowano

Rozumiem, że od razu trzeba hurtowo, bo Pani jest tu najważniejsza.
Wie Pani czemu są limity na forum dla początkujących i zaawanasowanych poetów? Właśnie przez takie wyskoki. Proszę publikować następnym razem 1, dwa wiersze i nie odpowiadać, że 'wielcy poeci upadali, a Pani będzie wielka', bo mam wątpliwości czy jest Pani w 100% trzeźwa.
Zdrówka
Opublikowano

Nie rozumiem tego, czemu niektórzy tak drastycznie żadaja tego by wprowadzić limit!!!!!!!!!!!!! to dział bez limitu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!chyba nie chcecie bym zamieszciła 400 wierszy ciurkiem ......

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kiedyś położysz się do łóżka,  Gdy dzień już zmyje z twarzy znaki,  A czas – jak złodziej – w mroku słówka  Szepnie: „To już, przetasuj karty”.   Nie lęk przed jutrem Cię ogarnie,  Lecz to, co było – zapomniane,  Zrozumiesz nagle, w ciszy żarnej,  Że życie – tylko ślad na ścianie.   Myślałaś dotąd, że masz czas,  Że wszystko wróci, jak po burzy.  Lecz przyjdzie dzień, gdy w lustrze – twarz,  Która cię z głębi siebie zburzy.     Zobaczysz dziecko w sobie – lęk,  Zbyt kruche słowo, śmiech zbyt krótki.  A świat – jak liść – uniesie pręd,  Zanim odczujesz ciężar skutków.    Bo wszyscy myślą, że są trwalsi  Niż cień, niż proch, niż czas co pęka,  A przecież w głowie tej dorosłej  Wciąż dziecko przed snem bajki czeka.    Zrozumiesz wtedy – w ciszy nocy –  Że każda miłość też przemija,  I nie ma raju w ludzkiej mocy,  Choć serce wciąż go sobie wmawia.   A jednak warto – mimo strat –  Zachować ciepło w pustej dłoni,  Bo każda miłość zostawia ślad,  Choć nie powtarza się – w nikłej toni.  
    • nie lubi chwil które smucą woli weselsze bo są miłe ale zdarzają się dni  które smutkiem częstują uśmiech z nim przegrywa   ale nie martwi się tym bo wie ze smutek to nie wieczność to tylko słabszy moment życia który mu się przytrafił mimo że tego nie chciał
    • @Robert Witold Gorzkowski  to prawda. Nie znałam Jej bliżej- gdzieś tam zetknęłam się pobieżnie oczywiście- ale dokładniej to w ubiegłym roku- po wręczeniu  Nike dla Urszuli Kozioł. "Raptularz" jest piękny- jak można tak cicho odchodzić.   I teraz do Ciebie Robert. Bardzo cenię skromność.  To jest bardzo piękna cecha. Wiem, tu na forum jest ktoś kto zaraz da po łapkach- tak na wszelki wypadek by za bardzo fajnie się nie poczuć. Ciebie zapamiętam całe moje życie- a wiersz o Krzyżu podziurawionym sumieniem niosę w sercu. Nie masz powodu by czuć się gorszym.   @Robert Witold Gorzkowski  jeśli chcesz to możesz A kiebi" albo któryś
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mo so...Mo so... Zawsze wchodzisz w nie swoje buty? Zawsze tak miałeś?
    • Każdy z nas ma swoich ulubionych poetów, których w młodości się czytało i być może którzy wpłynęli na to, że z uporem maniaka siedzimy na tak niepopularnych w społeczeństwie portalach poezji. Jest to ograniczona liczba osób, ale pozytywnie zakręcona i trochę nie do końca twardo stąpająca po ziemi, czy dbająca o swoją twórczość. Dlatego powinniśmy odrzucić waśnie i pielęgnować w nas to co najpiękniejsze, abyśmy zachowali nasz piękny język wraz z dialektami dla pokoleń. Ja dodatkowo jeszcze mam takiego konika że i tych najmniej znanych poetów i tych noblistów zbieram wiersze i listy w oryginałach lubię ich mieć tak na półce jak i w sercu w smutnych chwilach pod ręką. Mam też osobistą prośbę jak ktoś chciałby mi swój wiersz napisany od ręki ze swoim podpisem ofiarować chętnie włączyłbym do swoich zbiorów oczywiście ja się odwdzięczę tomikiem moich bazgroł które kiedyś Maria Szafran mi wydała choć nie jest to poezja najwyższych lotów, ale zawsze miła pamiątka. przepraszam Aniu za to moje osobiste wtrącenie ale Ciebie pierwszą chciałbym poprosić o taką pamiątkę. Pewnie kiedyś moje zbiory trafią do muzeum i dla tych których to nie przeraża będzie miłym akcentem.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...