Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C. … to zawsze odwaga - pisać o zugu, warto ją docenić. Mam jednak problem z frazą otrzeźwiałem w połowie drogi w cudze zwyczaje, osobiście szukałabym ekwiwalentu, żeby napisać w połowie drogi do ( może: oczekiwań?), ale Autor decyduje… Późniejsze wersy i bliskość rozanielony na twarzy i po pas - też mi się gryzą, ale może to mnie… Wiersz już tyle tu wisi, że był czas na poprawienie literówki na „ biel kartki”. Geometryczne figury - nie przekonują, ale końcówka jest znakomita, pozdr.
    • @Alicja_Wysocka @Alicja_Wysocka haha, tak! Joga językowa opisana językową jogą

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Właśnie, długo zajęło mi zrozumienie, że trzeba być po prostu sobą, nie dopasowywać się na siłę, nie spełniać oczekiwań, aby było jakoś. Tutaj właśnie pojawia się rola tęsknoty, równie piękna jak miłość, choć przeraźliwie samotna. Co daje w zamian? Nie tracisz siebie. I o to mi chodziło, a że nie lubię się w wierszach rozpisywać, więc tak to oddałem :)  Dziękuję za radę, raczej trafną wskazówkę i odwiedziny.
    • @BrevkbevtAż mi się zleciały wszystkie Ojejki.  To jakaś Joga językowa?
    • @Stracony … daleka jestem od dawania porad, ale… nie oczekujmy od innych tego, czego sami sobie najpierw nie jesteśmy w stanie zapewnić.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...