teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 stara ogrodowa ławka złuszczona i kulawa wciąż pamięta tamte pieszczoty szeptane namiętne obietnice wiatr porwał liście jesienne szare pomarszczone rozdeptane czasem nie przydatne nikomu w kałuży topione wspomnienia ciemnozielone pędy puszczają korzenie w pamięci pora zatrzeć ślady do końca wyrwać spalić powracające echa słowa i blask oczu pod zwietrzałą farbą scena zatrzymana w kadrze usunąć czy zostawić
Judyt Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 najlepsza pierwsza strofa jak dla mnie, ciekawy też ten efekt odbijającego się echa echa echa, ciepło niaście niaś cie
teresa943 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, Judytko, że choć jedną znalazłaś dla siebie i jeszcze efekt echa... dziękuję :))) serdecznie...ecznie...ecznie... pozdrawiam...awiam...awiam... -teresa
kyo Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?
teresa943 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ? oto jest pytanie, na które nigdy do końca nie ma definitywnej odpowiedzi... dziękuję :)) serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ogólnie mi się podoba, ale mam pewien przesyt przymiotników. ich ilość rzuciła mi się w oczy przy pierwszym czytaniu. wiersz kojarzy mi się z grą komputerową Need For Speed, tylko nie jestem pewna, z którą częścią :)) przepraszam, pewnie nie powinno mi się tak kojarzyć. pozdrawiam. p.s. chyba z dwójką, z tą trasą, gdzie niemalże obok siebie są trzy zakręty o 180 stopniów :))
teresa943 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż, masz prawo kojarzyć z czym chcesz...gier komputerowych nie znam...po prostu "gra z życia"...a przymiotniki? każdy z nich zastępuje mnóstwo wydarzeń... czyli są, przykro mi, celowe... Rachelko, dziękuję za przybycie i koment :)))) serdecznie pozdrawiam -teresa
Boskie Kalosze Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, stąd (od takiego stanu umysłu) już bardzo blisko do haiku: ta sama ławka - liście zamiast motyli do twojej spinki Zajrzyj nieraz, to naprawdę miłe miejsce :)
teresa943 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, stąd (od takiego stanu umysłu) już bardzo blisko do haiku: ta sama ławka - liście zamiast motyli do twojej spinki Zajrzyj nieraz, to naprawdę miłe miejsce :) Dziękuję za zachętę. Dawno tam nie byłam. Nigdy nie miałam pewności, czy potrafiłabym napisać kaiku, dlatego też zniechałam zaglądania tam. Ale skoro mówisz, że miłe miejsce, to zajrzę. :)) Pozdrawiam -teresa
Fanaberka Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso, a może usunąć "stara"? Skoro złuszczona i kulawa, to wiadomo, że nie młoda.
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso, a może usunąć "stara"? Skoro złuszczona i kulawa, to wiadomo, że nie młoda. Wiesz, w życiu nie zawsze to takie oczywiste. "Stara" nie musi oznaczać wieku, a "złuszczona" starości - każdy z tych wyrazów jest przemyślaną metaforą, więc nie mogę usunąć, nawet "ławka" w przenośni nie oznacza ławki...poza tym już się przywiązałam do tych "staroci"...hehe, a jest ich dużo... Dziękuję za sugestię i za pochylenie. Milo, że zajrzałaś. :)))))) Moc serdeczności -teresa
Koval_ZNowin Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zostawić, zostanie w pamięci i w ulubionych pozdrawiam serdecznie:)
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak sądzisz? W takim razie załatwione. A za ulubione serdeczne uściski :))) pozdrówko -teersa
Ewa_Kos Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Pewnie, że zostawić, a pomysł z haiku bardzo trafiony:))) Sama uwielbiam haiku:))) serdeczności:)) EK
Fagot Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Nie jest źle bo są momenty które przypadły mi do gustu ale całość przemawia do mnie jakby mniej. Może to jedynie kwestia nastroju ?? Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewa, dziękuję. Czuję się przyparta do haiku...lada moment pewnie ulegnę :))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fagot! Bardzo cieszą mnie nawet momenty, które przypadły do gustu. A nastrój? Tak. Często wpływa na odczucia, więc może akurat dziś nie ten. Tak czy siak, bardzo dziękuję. :))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pansy! To ja Ci dziękuję za przybycie, czytanie, widzenie, odczuwanie i słyszenie. Czyż może być wieksza radość dla autorki? Twoje pozdrowienie zatrzymane w kadrze - cieszy. Dziękuję, :)))) Serdeczności -teresa
Zbyszek_Dwa Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Całość świetna, ale nastrojem przemawiają do mnie najbardziej, pierwsze dwie i ostatnie dwie strofki. Serdecznie pozdrawiam Tereska :)
zak stanisława Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 terseo każde wspomnienia są niezpomniane, nezatare starością zadnej łąwki, każda z nas ma taka łąwkę, i to jest piekne! cmok serdecznmy!
Rekomendowane odpowiedzi