ZORRO57 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Jak dziwnie nastaje ta chwila, gdy serce się zrywa gwałtownie. Jak dziki rumak chcący z wiatrem się ścigać, lecz beznadziejne są jego nadzieje! Cóż, że mnie razi słońca spojrzenie i czuję ciepło, na ciele błogą. Kiedy nie mogę! - objąć, przytulić! zabrać ze sobą w zimne wieczory. Ja nie wiem? Doprawdy, co mnie opętało? Co mnie tak chwyta kurczowo za serce? Bo jest w Tobie coś, co mi spać nie daje, choć sen moje powieki - łóżko mi już ścieli. Niezakłócona cisza skłoniła mnie do rozmyślań poniosła, na skrzydłach uniosła w obłoki. Błądziłem w marzeniach w labiryntach krętych - myśli moje biegły uparcie ku Tobie. Tam gdzieś? W głębi serca drzemało uczucie budzące się do życia z rozespanych złudzeń. Bym poznał prawdę, co z serca i z duszy? Zbudziłem się zbyt późno, jak otworzyłem oczy? I nagle jak piorun błysnęła myśl skryta tajona w głębinach mojego serca raną. Wybuchła jak wulkan - niesiona lawina porwała w odmęty, potargała serce. Opętała z pajęczyny - wyryła w pamięci - wyrzuciła, na bezludną wyspę dla miłości.
Rekomendowane odpowiedzi