Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie śpiesz się
wolniej
jeszcze wolniej
jeszcze

zostaw wszystko
czuj każde słowo
każdą chwilę
teraz
wczuwaj się
przeżywaj świat

życie jest piękne
pełne czystej odpowiedzialności
chodźże tylko własnymi drogami

wczuwaj się
w każde słowo
teraz jesteś wpełni sobą
przepełniasz się radością

stop

teraz się zatrzymaj
nie czytaj dalej
proszę
nie czytaj
martwię się za ciebie
twoje życie jest mi ważne
chcę pomóc
zatrzymaj się
proszę
teraz

tak ty nigdy nie będziesz wolny
na pewno nie będziesz wolny
ty nie będziesz wolny
nie będziesz w taki sposób
nie

prosiłem

chcę ci pomóc
tak bardzo mi na tobie zależy

Opublikowano
tak ty nigdy nie będziesz wolny
na pewno nie będziesz wolny
ty nie będziesz wolny
nie będziesz w taki sposób
nie

Nawet sympatyczne to odliczanie...rzeczywiście ma coś z Kaszpirowskiego,
jak to skojarzyła Baba Izba. Jednak główna myśl jest bardzo istotna.
PL stara się skłonić do refleksji nad sensem życia, zachęca do zatrzymania się, zastanowienia;
jego zdaniem w codziennej gonitwie traci się wolność; usiłuje przekonać, że nie w taki sposób
osiąga się prawdziwą wolność.
Nie wiem, czy dobrze odczytalam, ale tak to rozumiem.
Popraw błąd.

Serdecznie pozdrawiam
-teresa
Opublikowano

o właśnie :) dzięki za wpadnięcie, życzę więcej samodzielności i niezależności :)

nie mogę przemilczeć i nie powiedzieć, że także peelowi zależy na czytelniku, chce wyrazić swoją troskę o niego.. ale jak to wiadomo, mało komu potrzebna jest szczera pomoc, wyrażana w bezpośredni sposób :)

miłego dnia :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 Twój wiersz Aniu  to krzyk — nie do ludzi, bo ci przestali słuchać, ale do Boga, który milczy. To lament duszy, która już nie wierzy w sprawiedliwość, bo ile razy można patrzeć na śmierć dzieci, na powtarzające się piekło, na historię, która niczego nie uczy. To nie jest już tylko poezja — to dokument epoki bez sumienia. Każdy wers jak strzęp modlitwy, który nigdy nie doleciał. Tyle krzywdy, tyle krwi, i nic się nie zmienia. Może jedyną modlitwą, jaka została, jest właśnie ta rozpacz. Ja ją w sobie mam. Ale najgorsza jest ta niemoc.   Jak nasze dzieci w Powstaniu Warszawskim mordowane dla żartu, z nienawiści. A Wołyń ? Rozpacz rodziców mordowanych okrutnie dzieci.   Aniu. Mocny i cudownie ważny wiersz. Podziwiam Cię.
    • @[email protected] remanent ? :):):) Cholera, musi być naprawdę źle :) Dzięki.     @Berenika97 dziękuję. Uśmiecham się do Ciebie:)     @Roma od Ciebie. Słowa wsparcia. Że życie to nie zabawa w dwa ognie. Dużo to dla mnie znaczy. Roma. Dziękuję.  
    • Pierwszy był Mefalsim, nad Beit Lahija unosi się dym. "Płynny ołów, "Żelazne miecze" w Jom Kipur, znów presja bierze prym. O - jak piekło okrągłe. Kół historii obłędnych eksplozji przemocy. Gdzie jesteś Boże? I nowiem zmierzają kolumnami ludzie do Ciebie. Gdzie jesteś, czy w niebie? Jakże niezrozumiały jest dziś świat, nienawiść i żądza odwetu, od tylu lat. Gdzie jesteś Boże? Ty, który oddałeś życie z miłości do ludzi, słyszysz, czy masz za dużo spraw? Wzgórzom oliwnym ktoś mówi witam, a korona cierniowa raz po raz w słońcu zakwita.                
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Co jest bełkotem ? Byłeś kiedyś w przychodni przyszpitalnej gdzie starsi ludzie czekając na lekarza leżą na posadzkach ? Nie.... A siedziałeś kiedyś na SORze z dotkliwym bólem brzucha 12 godzin ? Nie ... A widziałeś starych ludzi kupujących jabłka,  czy pomidory, czy ziemniaki, po jednej sztuce ? Nie.... A może byłeś w dmu tego przedsiębiorcy z Poznania który powiesił się na klamce bo urząd skarbowy zabrał jego dzieciom mieszkanie ? Nie...   To tylko fragment tzw. ŻYCIA.   Więc zanim coś głupiego napiszesz przebadaj się. Bo chorzy na tę chorobę nie wiedzą, że chorują. Schizophrenia hebephrenica - nie boli. Ale wymaga ostrej jazdy psychiatry. Więc idź. Ale zanim pójdziesz niech mama zrobi ci jeszcze lewatywę. Najlepiej z kawałków tęczowych cegieł. Ty baranie.           słuchaj. Po co wypisujesz tutaj teksty z poradnika agitatora ? Tylko nakręcasz różnych durni do fantazjowania.   Jest świetny portal. Napisz swój tekst gloryfikujący nasz poziom życia. A mnie daj spokój bo napiszę co naprawdę o tobie myślę.         @Annna2 dziękuję Aniu :)      
    • @Berenika97 a w Gazie jest dramat dobry wiersz
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...