Agata_Lebek Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 trawą zieleńszą od rodzinnej świeżością poranka na James Fort Atlantykiem jak tafla nieruchomym jaśniejszym od szafiru witrażami srebrnej mgły do ciebie szłam zaopiekował się nami Buk podnosi nasze oczy w otwarte ramiona obejmujemy korę by złapać się za ręce blisko Niego orzechy i liście jak relikwie kiedy oczy wierzyć nie chcą w nic prawda pada do stóp mieni się kryształem źródłem żródła jest pragnienie wtulam włosy w twoje ramiona myślę o jabłkach na parapecie
Fanaberka Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Podoba mi się ostatnia zwrotka - fajny ostatni wers. Tulić się do buka i myśleć o jabłkach - nieźle. Kilka wersów brzmi nieporadnie, np: "podnosi nasze oczy" czy "kiedy oczy wierzyć nie chcą w nic" Jakieś fajne pomysły widać, np. Buk i relikwie - pasuje. Chociaż gładzenie relikwii - no nie wiem, jakieś to niesmaczne, relikwie się czci, pochyla nad nimi. To oczywiście subiektywne jest bardzo. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fanaberko dziękuję za koment. Korzystam z twoich sugestii i poprawiam relikwie. Nad resztą jeszcze myślę...Pozdrawiam ciepło. Agat
zak stanisława Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 bardzo niekonwencjonalne podejście do życia, Buk, to nie BÓG a jednak BÓG:P podobasie :)
Agata_Lebek Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy, że podobasie;) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Pamiętam z W. Nie będę kopiować. Trochę mi uwiera "Buk"... Serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Mnie podoba się buk, buki mają w sobie coś majestatycznego, moc, gładką korę, rozłożyste silne konary, pnie niczym kolumny. Wiersz można interpretować na wiele sposobów, zostanę przy mojej - związanej z Naturą. Podoba mi się! Czy "na James Fort" rosną buki? Nie wiem, ale chcę wierzyć, że tak! Zapachniały mi jabłka słońcem z parapetu. Z pozdrowieniami - baba
Agata_Lebek Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na James Fort niestety nie rosną buki Babo:( Miejsce jest położone w płd. Irlandii. Parę lat temu bywałam tam często, gęsto. Ale mój Buk jest zdecydowanie POLSKI;) jabłka na parapecie też;) Dziękuję Babo za "naturalną" interpretację. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi