janusz_pyzinski Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 jestem jak stary kalendarz z którego zrywasz codzienność pożółkłe kartki milczenia makulaturę dat z wyobraźnią papieru toaletowego tu zegar jest tylko urzędnikiem czasu drżącą wskazówką perspektywy złomu w niezmienności gorącej herbaty z cytryną i nieprzełkniętej kromki z dojrzałością wyreżyserowany uśmiech na dzień dobry czeka na mój powrót z tamtej strony grobli na której nareszcie będę tylko sobą pająkiem w bursztynie na twojej piersi półoddechem oddechu wyjściem i powrotem ciszy przesiąkniętej migdałowym sokiem i psem przemokniętym pod twoimi drzwiami przykładem wiecznego dążenia do odnowy życia jestem jak stary kalendarz z którego zrywasz ostatnią nadzieję pożółkłe kartki milczenia do widzenia na piaskach różowych wspomnień dawno już wymyślonych słów i nasłuchiwania kroków na schodach jabłka z zakazanego drzewa na poddaszu uwikłanego w labirynt krajobrazu jeżyn w który najlepiej się wchodzi z majowym deszczem a najtrudniej wychodzi jesienią
Rekomendowane odpowiedzi