Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy patrze w Twe oczy, jak lilia wodna czyste i piękne.
Widzę miłość nieskalaną i w jej stronę biegnę.
Tą długa drogę chcę przebiec prędko, jak babie lato,
Niosące na wietrze piękno wiosennej przyrody.
Energię ze Słońca jasności, jak młody kwiat
Wschodzący wśród zbóż na zielonej łące czerpie.
Blask promieni dopadł mych oczu. Zaślepiony światłem
Idę w stronę ciemności. Staję się Odysem w tułaczce
Zgnębionym, w szczęściu znikomym, przez bogów potępionym.
Mym wymarzonym celem staje się wyjście z klatki
Labiryntu. Pozbawiony wolności ptak, wyburzony
Z rytmu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wyznanie szczere jestem hejterem wierzcie mi, że mam od rana sam fun nic tak nie bawi jak przykrość sprawić temu co znany i podziwiany ma kasę, sławę, a ja zabawę jak go opluję wtedy się czuję bosko wspaniale szczęśliwy trwale. Nie ma niczego równie fajnego jak dopierdolić i że to boli.  
    • Słowa napisane sercem   Płyną piękne słowa bezpośrednio do twojego serca   Patrzę na twoje oczy i znam dokładnie, co mam powiedzieć   Twoje oczy mówią więcej niż słowa   Układam w głowie słowa, które uroczą cię   Piękne słowa, śliczne kwiaty – zamieniają się w miłość   W tę wieczór magia słów przebiera mego anioła   Słowa są  jabłonią , słowa to aksamit nieba   Obdarzę cię nie tylko pięknymi słowami, ale również najpiękniejszą miłosną Nasza miłość to magia słów, które są codzienną rzeczywistością                                                                                                                                                                                                                                                               Lovej. 2025-08-24                       Inspiracje . Urzekanie słowami
    • model statku w oknie  nie stateczek  ale co jest stateczkiem gdy staroświeckie sny wychodzą z lamusa to przecież nasz statek  za mieszczańską burtą  który rzuca koła ratownicze    jeszcze hanzy po odpływach  nikt nie płaci za podróże z deszczówką tylko zgodnie z architekturą  wybiera dla siebie epokę    w dymach naszego blanta pieszczeni przez mżawkę jeszcze jedna morska uliczka  jeszcze jedna wesoła projekcja   szlaki przecierane przez nas z nadwyżką zboża dla kupców  z takich męk bo troszkę cierpimy z tęsknoty  urodzą się dobre chleby              
    • @JWF, @Berenika97, @Starzec Dziękuję bardzo za przeczytanie wiersza i pozostawienie tutaj swojego śladu. Pozdrawiam
    • @piąteprzezdziesiąte ,   Dzięki, pierwsza to takie wprowadzenie... @Waldemar_Talar_Talar ,   staram się.   Pzdr.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...