Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 najbardziej lubię ten czas kiedy lato ma się dopiero zacząć a kobiety zrzucają niepotrzebne znaczenia rano chłód jak klin wchodzi w miasto tramwaj i słuchawki taki rodzaj łączności z innym wymiarem nic że wokalista był wtedy pijany i niewiele mógł wyśpiewać z odry wypełzają stare kawiarenki mdlący zapach ziemi pierwsze światło i cegły błyszczące neonem więc to już? wreszcie dwie godziny co minutę? (1 IV 2008; PWr i okolice)
Pancolek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (...) pierwsze światło i cegły błyszczące neonem jest wreszcie czas żeby nie mieć czasu Marcinie, tak bym proponował końcówkę zapisać. Konsekwencja braku znaków przestankowych wskazana ;) Ciekawy tekst. Pancuś
Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, pomyślę jeszcze, choć chciałem włąśnie zakończyć pytaniem (pytaniami w sumie=). pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Marcinku, to ja zaprezentuję jak to widzę :P Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w kilku miejscach amputowaŁam - tak jest bardziej wieloznacznie. gdzieś tam wersyfikacja :P. ciekawe wprowadzenie, zakończenie. pozdrawiam Karolcia :*
Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie, zmieniłem już co nieco:) ;*
Espena_Sway Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie, zmieniłem już co nieco:) ;* dobrze jest, ale z kobietami i muzykiem pozostaję przy swoim :P :*
Pan poeta 2 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy tekst, owszem, ale poprawki muszą być, 4 uciąć moim zdaniem, zwrotkę oczywiście... pozrdr
Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie, zmieniłem już co nieco:) ;* dobrze jest, ale z kobietami i muzykiem pozostaję przy swoim :P :* moze jeszcze się zastanowię, ale czuję, że juz chyba zostawię tę wersję;) =*
Marcin Gałkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy tekst, owszem, ale poprawki muszą być, 4 uciąć moim zdaniem, zwrotkę oczywiście... pozrdr dzieki za zajrzenie. poprawki już pewne były, choć 4 jak na razie zostaje. ale jeszcze sie zastanowię, choć nie wiem, czy jedno pytanie w puencie, to nie za mało, tak znikąd... pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Puenta pokrywa mi się z dość powszechnym u mnie porzekadłem: "cały czas nie mam czasu", tym niemniej mam do czynienia z utworem poetyckim (czyt. wierszem). Na tak. Pozdrawiam.
Marcin Gałkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. qrcze, a ja myślałem, że to nowe bedzie:). naprawdę, nie słyszałem tego powiedzonka wcześniej, moze to i faux pas spore, ale taka prawda. dzięki za komentarz i zajrzenie. pozdrawiam
Marcin Gałkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, cieszę się, że chociaż coś, zważywszy na rozbieżność naszych gustów;P pozdrawiam:)
Tomasz_Piekło Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Podoba mi się zakończenie, reszta też niczego sobie. Pozdrawiam
Marcin Gałkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie to:) pozdrawiam
Marcin Gałkowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, cieszę się, że chociaż coś, zważywszy na rozbieżność naszych gustów;P pozdrawiam:) możliwe, nie śledziłam :) a ja od jakiegoś już czasu i owszem;P
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 lubię takie! W tym wierszu się widzi, słyszy i czuje! Też jestem z miasta! Serdeczności - baba
Marcin Gałkowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja od jakiegoś już czasu i owszem;P tym bardziej się dziwię :) zdarza się;)
Marcin Gałkowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za zajrzenie tudzież słowa miłe:). oj z miasta ja, z miasta, choć jeszcze do niedawna z miasteczka:] pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się:) Rozumiem, że jesteś przywiązany do pięciu ostatnich wersów, ale moim zdaniem są one zbędne. Nie namawiam cię rzecz jasna do niczego, wyrażam tylko swoje odczucia. Wiersz naprawdę klarowny i napisany z polotem:) Hej!
Dotyk Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Marcin, moim zdaniem (zawsze piszę to, co myślę:)) - to jest material na bardzo dobry wiersz. Ale nie teraz jeszcze, nie w tym lekkim przegadaniu i nie z tą , jakże popularną puentą, przyznam - bardzo efektowną, ale to naprawdę można lepiej, zachowując sens naturalnie, bo tu jest ok. Moim zdaniem warto mu się przyjrzeć za kilka dni, na zimno.
Rekomendowane odpowiedzi