Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Sypiam z każdym Twoim wierszem.!   W kleistej bieli słów zachłanne miejsce  pulsuje we mnie senną strużką. Rozlany tusz ukrywam,  pod poduszką.     
    • @Alicja_Wysocka   no właśnie tak  kwestia hierarchii  wartości    Niemcy na przykład przykładają  więcej znaczenia do tego co trwałe  materialne    przedmioty pamiątki  bibeloty jako  pozostałości po ludziach, miejscach  sytuacjach    może coś w tym jest ----- nie doklejam rzęs bo to nietrwałe  nie maluję paznokci bo lakier zejdzie, itd.   @Alicja_Wysocka tak...potrzeba nasycenia...
    • @Łukasz Wiesław Jasiński Bardzo podoba mi się Pana reinterpretacja, bo mówiąc szczerze ja nie widziałem bohatera, lecz niewolnika owej rutyny, która kończy się tak samo - zanim zaczęła; Ale myślę, że perspektywa którą przedstawił Albert Camus jest godna jej dogłębnego zrozumienia, by właśnie może znaleźć sens w rutynowości ludzkiego życia. Dziękuję za tak trafne spostrzeżenie Panie Łukaszu
    • @Poet Ka Dotknęłaś tego samego miejsca, ale zostawiłaś w nim głód. Dziękuję za tę perspektywę, pozdrawiam :)
    • @Migrena  Czytam i mam wrażenie, że wszystko dzieje się bez oddechu, jakby świat miał się zaraz skończyć, a Ty chcesz zdążyć przed nim. Jakby ciało nie miało gdzie odpocząć, nawet na sekundę.   Zastanawiam się, co by się stało, gdybyś zostawił w tym świecie choć jedną szczelinę ciszy. Serdeczności :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...