teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 jasny płomyk w dłoniach rozjaśnia czerń nocy topi lody ogrzewa serce otwiera jak ciekawą księgę pociąga i cieszy podsycam ogień chronię inaczej jak drzwi się zatrzaśnie klucz w środku dzisiaj tli się jeszczeII wersja jasny płomyk w dłoniach rozjaśnia czerń nocy topi lody ogrzewa pociąga cieszy i otwiera jak ciekawą księgę chronię podsycam ogień inaczej jak drzwi się zatrzaśnie w środku dzisiaj tli się jeszcze
Judyt Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 mm tak przeczytałam: " póki się żarzy- trawa" (znanych zwrotów użyłaś- tak się zdaje), wydźwięk+ pozdra. ciepła
Ania_Ostrowska Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Bardzo mi się podoba, mam wrażenie że zrozumiałam - najbardziej "klucz w środku" - pozdrawiam - Ania
teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pochylenie nie upieram się przy "żarzy się" (tak jakoś w ostatniej chwili dopisałam) ale dlaczego napisałaś "trawa"?; w tytule jest "trwa" pierwotny tytuł póki trwa jak masz pomysł, doradź serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Aniu, cieszę się, że ci się podoba serdecznie pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pochylenie nie upieram się przy "żarzy się" (tak jakoś w ostatniej chwili dopisałam) ale dlaczego napisałaś "trawa"?; w tytule jest "trwa" pierwotny tytuł póki trwa jak masz pomysł, doradź serdecznie pozdrawiam -teresa może cuś takiego jakoś delikatnie: ( a trwa trawa- tak mnie się przeczytało w pierwszym zerknięciu i sobie rozmyślając dochodzę do wniosku że pasuje razem) jasny płomyk rozjaśnia czerń nocy w dłoniach topi lody ogrzewa otwiera .........( raczej wiadomo że serce czy dusza) jak ciekawą księgę pociąga i cieszy podsycam ogień chronię jak drzwi inaczej się zatrzaśnie w środku (sęk?- kluczy za dużo jakoś takoś) dzisiaj tli jeszcze się pozdra. ciepła
teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pochylenie nie upieram się przy "żarzy się" (tak jakoś w ostatniej chwili dopisałam) ale dlaczego napisałaś "trawa"?; w tytule jest "trwa" pierwotny tytuł póki trwa jak masz pomysł, doradź serdecznie pozdrawiam -teresa może cuś takiego jakoś: ( a trwa trawa- tak mnie się przeczytało w pierwszym zerknięciu i sobie rozmyślając dochodzę do wniosku że pasuje razem) jasny płomyk rozjaśnia czerń nocy w dłoniach topi lody ogrzewa otwiera .........( raczej wiadomo że serce czy dusza) jak ciekawą księgę pociąga i cieszy podsycam ogień chronię jak drzwi inaczej się zatrzaśnie w środku dzisiaj tli jeszcze się pozdra. ciepła Judyt, dziękuję zgrabnie pomajstrowałaś, ale wyszedł twój styl... cieplutko pozdrawiam -teresa
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tereso! Ładna i wymowna wersyfikacja. Zmiany nie są potrzebne. PozdrawiaMy.
teresa943 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za potwierdzenie tego, co czuję PozdrawiamWas -teresa
Baba_Izba Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 to dobrze, że klucz w środku dzisiaj! Spostrzegam w tym wierszu dużą dozę optymizmu. Pozdrawiam bardzo serdecznie - baba
teresa943 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytasz w sercu...takie nastawienie do życia pozwala mi opierać się przeciwnościom i iść dalej mimo wszystko z radością. I tobie życzę tego na każde "dzisiaj". Serdeczności wiązankę ślę -teresa
Judyt Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może cuś takiego jakoś: ( a trwa trawa- tak mnie się przeczytało w pierwszym zerknięciu i sobie rozmyślając dochodzę do wniosku że pasuje razem) jasny płomyk rozjaśnia czerń nocy w dłoniach topi lody ogrzewa otwiera .........( raczej wiadomo że serce czy dusza) jak ciekawą księgę pociąga i cieszy podsycam ogień chronię jak drzwi inaczej się zatrzaśnie w środku dzisiaj tli jeszcze się pozdra. ciepła Judyt, dziękuję zgrabnie pomajstrowałaś, ale wyszedł twój styl... cieplutko pozdrawiam -teresa muszę Cię zmarwić: nie mam stylu(; a to przemajstruj po swojemu pozdra. ciepła
teresa943 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, dziękuję zgrabnie pomajstrowałaś, ale wyszedł twój styl... cieplutko pozdrawiam -teresa muszę Cię zmarwić: nie mam stylu(; a to przemajstruj po swojemu pozdra. ciepła Wiesz, nawet mi się podoba. Dzięki Judytko. Pomajstruję. Też cieplutko i wiosennie -teresa
teresa943 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Dodałam poprawioną wersję. -teresa
Rekomendowane odpowiedzi