Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

- Adela, jałowca,

- A ja pajac - wołaj...

- Ale da...

Ale da jałowca,.. -  Ja pajac - wołaj - Adela.

I wołu daj, a jad ułowi.

I gil, a łowi woła ligi.

Ja łowca - Jac wołaj!

Jałowca, ja pajac - wołaj!

Jałowcowo; igliwie, wilgi i owoc - wołaj!

I mac; wołaj, a typ i pytia jałowca mi.

Edytowane przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta dziękuję, też o tym myślałem. przewracałem w tę i nazad kilka razy, szukałem odpowiednika, żeby zachować rytm i ostatecznie zdecydowałem, że tak zostawię. czas przeszły jest trybem dokonanym, kończy jednocześnie wiersz.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Alu wiersz piękny, zresztą jak wszystkie  Twoje. Od razu widać , że pisze je dobry człowiek. Nobla za nie nie dostaniesz  Dobroć większość dzisiaj ma już za nic Ale czemu nie próbować Świat zmienimy - mamy sposób magia słowa  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

w dzisiejszej dobie kiedy jesteś bombardowany przez media tudzież znajomych informacjami o absurdalnych decyzjach jest to niemożliwe - stan ten osiąga się tylko przez chwilę
    • @Łukasz Jasiński ja tylko skromnie dodam, że tak naprawdę każdy z nas jest inny - jesteśmy wypadkową danych nam po rodzicach (przodkach) genów, wychowania i doświadczeń. Wszyscy różnimy się od siebie i nieco inaczej postrzegamy świat. To, że ktoś postrzega świat nieco inaczej niż my nie znaczy, że się myli. Po prostu nieco inaczej postrzega pewne rzeczy. A kto o tym zadecydował, że tak się różnimy? Źródło wszelkiej kreacji... Siła wyższa, którą tak jesteśmy w stanie pojąć, jak kura fizykę kwantową - bez urazy sympatycznym kurkom. Dlatego tolerancja jest jak najbardziej wskazana w stosunku do bliźnich - biorąc pod uwagę nasze odmienne uwarunkowania. A że od zarania dziejów ludzie walczą między sobą o wszelkie dobra, ziemie, władzę, przywileje, prowadzą wojny...? Z biologicznego punktu widzenia jesteśmy zwierzętami - terytorialnymi drapieżnikami. Tak właśnie genetycznie uwarunkowało nas Źródło wszelkiej kreacji, inaczej Stwórca. Dlatego też ludzie nadal - od tysięcy lat - dopuszczają się podobnych niegodziwości, bo nasza zapisana w genach ludzka natura się nie zmieniła. Walka ze złem tego świata jest jak najbardziej wskazana, niemniej... Czy jesteśmy w stanie zmienić innych? Powiedzmy, że w sprzyjających warunkach trochę tak. Najbardziej jednak możemy zmienić samych siebie. Jeżeli chcemy zmienić świat, musimy zacząć od siebie.  Pozwoliłam sobie na powyższa dygresję, bo Wasza rozmowa i jej poziom bardzo mnie zainteresowały. Mam nadzieję, że nadmiernie nie zirytowałam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam.    
    • @Alicja_Wysocka   Dzięki. @Alicja_Wysocka Nie nagadałaś tylko nakierunkowałaś.   Proste. Zrozumiałem. Nie jestem poetą tylko tekściarzem.   Pozdrawiam  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...