Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Niemoc

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam być szczęśliwa - nie byłam...
pragnęłam kochać z oddaniem - nie mogłam...
czekałam na miłość prawdziwą - daremnie...
dziś jest na wszystko zbyt późno...

Tylko zdarzenie magiczne
przywołać jest zdolne
pragnienie realnej miłości dozgonej,
serdecznej i... chyba...
już płonnej???

vidi

... Ktoś - chyba przedwczoraj - zamieśił tutaj swój utwór pt. "Nadzieja" - pomijam samą treść ... ale wskazał, że "coś" takiego istnieje - w każdym wieku i stanie (przynajmniej tak chciałoby się, wypada ... powiedzieć, wierzyć ....) .... chociaż to "...chyba..." na końcu wskazuje, iż ta Twoja "Niemoc" nie jest wcale taka mocna ... hmmm ... więc jednak ...
Pozdrawiam!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• artysta jeszcze nie skończył obrazu jednak rozmyty kontur ciała wygiętego na szezlongu przyciąga wzrok   widzisz zieloną tkaninę otulającą prawą pierś znikającą między udami puszystej modelki   a lewa lewa pierś wabi lekko zasłonięta ciemnoblond włosami tak okrągło ponętna że masz ochotę zaśpiewać albo wiersz o niej napisać   podchodzisz do płótna niebieskie oczy obiecują uniesienia jak w "Szale" Podkowińskiego   wyciągasz notes i pióro
    • Prezydent USA zasugerował w poniedziałek, że domaga się od Ukrainy zabezpieczenia dostępu USA do metali ziem rzadkich w zamian za dalszą pomoc wojskową.   - Mówimy Ukrainie, że mają bardzo cenne metale ziem rzadkich. Chcemy, by zastawili je jako gwarancję. Chcemy gwarancji, bo dajemy im pieniądze garściami - powiedział Trump.   - Więc staramy się zawrzeć umowę z Ukrainą, gdzie oni zabezpieczą to, co im dajemy, za pomocą ich metali ziem rzadkich i innych rzeczy - dodał.   Donald Trump nie podał szczegółów dotyczących tego, jak takie porozumienie ma wyglądać, lecz podkreślił, że Kijów jest tym zainteresowany. Źródło: Polsat News    Polska przekazała Ukrainie, de facto: współczesnej Chazarii...   - około trzydzieści pięć miliardów polskich złotych,   - jest największym hubem logistycznym na lotnisku w Jasionce koło Rzeszowa, nomen omen: przed Drugą Wojną Światową moi przodkowie mieli tam Dwór,   - przyjęła największą liczbę uchodźców wojennych i są oni utrzymywani przez polskich podatników w różnych formach pomocy socjalnej,   a w zamian co? Nic a nic... Niewiarygodne frajerstwo na usługach obcych czynników...   Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • przyroda  ubrała się karnawałowo  szron mieni się bielą    choinki  przypruszone śniegiem  gałęzie drzew  lśnią w promieniach słońca  białymi diamentami    trawy paprocie  z opali kwarców  kamieni księżycowych  tworzą baśniowy  krajobraz snu   podarunek  przebudzonej zimy    2.2025 andrew Jest ślicznie, bardzo  Zatańczyć w takiej sceneri…   
    • wystrczył jeden gest  a dałem sobie sprawę  że mógłbym z tobą iść  nawet dalej    niż na koniec świata             
    • Ładny obraz, klimatyczny :) Jeśli człowiek ma w sobie wewnętrzną harmonię i spokój,  właściwie więcej mu do szczęścia nie trzeba :) A hormonów stresu sam jest sobie w stanie dostarczyć :)   Pozdrawiam :)   Deo
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...