ewa giesek Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Chciałabym czuć to, co ona kiedy ją tulisz, czuć Twój ciepły oddech; Czuc miłość, którą ją otaczasz, kiedy siedzi obok Ciebie i kiedy musi już isć... Chaciałabym czuc Ciebie...
myślątko Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 taka zwykła wypowiedz, mało zaciekawiająca słowa 'czuć' za dużo jak na taki niewielki tekścik
Baba_Izba Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Ewuniu, słowo "czuć" można odebrać w znaczeniu - odczuwać, albo coś czuć - nosem. Nie jestem pewna, czy zamierzone przez Ciebie to czucie, jeśli tak, to ok., a jak nie - zmień tytuł i daj synonim "czucia" w treści wiersza. Teraz, na gorąco moje uwagi: W wierszu użyłaś za dużej ilości zaimków : twój, ciebie - 2 razy, ją, ona. Dwa razy (nie licząć tytułu) słowo - czuć i kiedy, którą. Należy to zmienić, unikać zbędnych słów w wierszu - nic nie wnoszących do treści i sensu. Moje wiersze, też jeszcze raczkują, nie umiem zbyt wiele. Dam tylko przykład dla lepszego zrozumienia: Chciałabym uczucia serdeczności doznać jak ona. Ciepłym oddechem wyznajesz miłość kiedy siedzicie przytuleni. Czułym spojrzeniem obiecujesz tęsknić gdy rozstania pora. Pragnę bliskości w Twoich ramionach bez pożegnań. Pewnie, do tego tekstu inni - też mogą mieć zastrzeżenia, ale już wiesz o co chodzi. Ułóż, jak Ci pasuje, po swojemu. Pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 ja też radzę, pomyśl i zrób super wierszyk serdecznie pozdrawiam teresa
Rekomendowane odpowiedzi