Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @vioara stelelor A ja dzisiaj wolę wiosnę zamiast ciebie - to brzmi jak zdrada :) Jednak nią nie jest, bo  kiedy człowiek nagle odkrywa, że świat potrafi być kochanką i wiosna staje się tu kobietą: chodzi za rękę, szepcze, karci deszczem. To ciepły, delikatny wiersz, bardziej o zachwycie - jakby flirt z naturą.      
    • w chaosie   to ty ty ty ty ty... ty i ja   nie na swoich miejscach   
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Kwiatuszek :) Miło. Dzięki, również serdecznie pozdrawiam    
    • Brakuje potwornie, strach odmawia myślenia. Przejął nade mną kontrolę, gdzie jest moja żyletka? Z depresją oko w oko, pijemy gorzką kawę. Ulegam stopniowo, żegnając się ze światem. *** Śmierć szepcze moje imię, słyszę ją coraz głośniej. Już nie jestem pewna, głowa zaraz mi siądzie. Ostatki sił szukają, gdzie jest Nadzieja ... Powiedz !....... ... Przyszła; szybka jak strzała, czas nie powitał końca. Ucichła, choć na chwilę schowała swe ostrza.
    • A ja dzisiaj wolę wiosnę zamiast ciebie, gdy przez park wędruję czule z nią za rękę. Ona słodko w ucho zieleń mi wszeptuje i do zmysłów białym wdzięczy się krokusem.   Czasem skarci mnie łagodnie lekkim deszczem, później dłonie w nocnym wierszu pieścić będzie bzem, forsycją, mirabelką, magnoliami, i w ramiona moje wtuli wszystkie kwiaty.   Wreszcie pójdzie mi do głowy jak eliksir z pierwszej rosy, słów gorących, młodych liści. drżąca w barwach i poświatach - wiosna moja! I to jej chcę teraz mówić - pragnę, kocham.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...