teresa943 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 przyszła cicha ciemniejsza niż ciemność oddała wiecznej nocy i pieści pod marmurowym okryciem kołysankę śpiewa - luli luli dłonią lodowatą tuli krzyż wyciągnął ramiona nad mchem zielonkawym zamknął księgę niedoczytaną luli luli - śpij kochanie moje stary kasztan czuwa baldachim liści osłania od żaru słońca iskierki tulą się do zimnej płyty darmo chcą ogrzać czasami łza lepka przywarła tak że trudno oderwać kasztan zapłakał konary pogięte zastygły w bolesnej modlitwie wiatr w gałęziach cicho kwili – lulajże lulaj malutki
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tereso! oddała teraz pieści pod kołdrą zmień ten wers - dla mnie niezrozumiały - wieloznaczny poza tym wiersz żle się czyta - jednozdaniowiec PozdrawiaM.
teresa943 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 "wiecznej nocy oddała" czyli śmierci "teraz pieści pod kołdrą marmurową" czyli pod płytą nagrobkową (nota bene malutkiego synka) takie jest moje przesłanie ale dziękuję za czytanie i uwagi, każda jest dla mnie cenna, obiecuję przemyślę pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ....pieści pod kołdrą - to mi nie pasuje do całości ponieważ czytelnik może mieć różne skojarzenia które nie pasują do wiesza.
zak stanisława Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 przyszła cicha ciemniejsza niż ciemność oddała wiecznej nocy i pieści pod marmurowym okryciem kołysankę śpiewa - luli luli dłonią lodowatą tuli krzyż wyciągnął ramiona nad mchem zielonkawym zamknął księgę niedoczytaną luli luli - śpij kochanie moje stary kasztan czuwa baldachim liści osłania od żaru słońca iskierki tulą się do zimnej płyty darmo chcą ogrzać czasami łza lepka przywiera tak że trudno oderwać kasztan zapłakał konary pogięte zastygły w bolesnej w modlitwie wiatr w gałęziach cicho kwili - lulajże lulaj malutki tereso, a jakby tak> cmok
teresa943 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 dziękuję Stasiu, wcześniej zmieniłam sama, niestety mam dzisiaj pecha, internet za nic nie chciał działać teraz wklejam wersję zaproponowaną przez ciebie cmok cmok:) Marlett dzięki za czytanie i dobre rady jest już nowy układ wersów i jak? pozdrowionka ślę:)
Rekomendowane odpowiedzi