Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Leżysz w czarnej wannie twoje ciało takie blade takie martwe całe twe męstwo odeszło przegrałeś tą wojnę nie masz sił aby odgonić muchy która siedziała na kale kota przysnąwszy na ręce twej marzy o kłopotach gdzie jest twój bóg no powiedz gdzie! ja wiem! jego rozrywają przed wielkimi wrotami tak przed tymi którymi ty leżysz! szepcząc uśmiechają się krzyczą i wyrywają go sobie nawzajem! kto weźmie więcej już zapomnieli że ty tam leżysz! odgłos spróchniałego drewna zabiłem je gwoźdźmi otwieram oczy uśmiecham się gdyż to nie ja tam leże
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 może się mylę, ale chyba powinno być: nie masz sił aby odgonić muchę a tak poza tym Szawle twoje imię w ciekawy sposób potęguje bluźnierczy charakter tego wiersza - w którym jednoznacznie widzę opis ukrzyżowania. jeśli miałeś na myśli coś zupełnie innego i czujesz się urażony to z góry przepraszam.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miał szokować - nie szokuje Może miał odrażać - nie odraża Nic nie robi.
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam za muchy rzeczywiście -muchę(pisałem go w gniewie i dla tego taki tytuł), Valdesso na myśl mi nie przyszło że ktoś może odebrać go jako bluźnierczy wiersz, opis ukrzyżowania(to nie to) pozdrawiam
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :( a szkoda bo taka interpretacja bardzo mi się podobała ;)
Szaweł Galind Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy miał na celu obrażać jak i szokować?, prawda jest taka że zmarł mi ktoś bliski naprawdę bliski, zginą na motocyklu silny, odważny, o niezwykłym charakterze człowiek a jego rodzina stała przed kościołem TO BYŁO ŻAŁOSNE – to co robili – to ma ich szokować to ma ich obrażać, siedziałem i ......................tak to wyglądało jak ukrzyżowanie
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Proszę czytać dokładnie. W moim komentarzu nie ma słowa o obrażaniu. Zgadzam się z tym, że śmierć kogoś bliskiego jest straszna i szopki na pogrzebach też, ale ja, niestety, nie oceniam sytuacji. Można było w przypisach zamieścić powód powstania wiersza.
Rekomendowane odpowiedzi