Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żal i rozpacz ogarnęły ludzkość,
Bo coś się oddala……..
Wnika głęboko w umysły nasze ,
I dwóch się kłóci i gada…..
Śmiech i zabawa była
Jeszcze przed miesiącem !!
Lecz poróżnili się trochę ,
W imię przyjaźni na dobre.
Słowa gesty spekulacje ,
Duma siła i zawziętość,
Teraz ich domena taka
Bo los ich to udręka….
Lecz czy warto ktoś zapytał
Oni na to :nie wiem !
Lecz kluczowym wyjściem
W sporze, była i będzie ręka!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Marek.zak1 :) Również pozdrawiam     
    • że jestem sama z tobą  mój wierszu   nie jesteś gadatliwy  kiedy tego nie chcę  milczysz i snujesz się tylko pajęczą nicią  wśród neuronów    gdy mam ochotę na rozmowę  i ty jesteś chętny  wymieniany się radośnie ja tobie myśl  a ty mi wers   kiedy płaczę  płaczesz wraz ze mną  prawdziwe  nie udajesz a gdy się śmieję  i ty się śmiejesz perliście lub ironicznie  tak jak chcę    nie wyrastasz ponad mnie  przed tobą nie muszę  czuć się mała    a gdy wpadam w dół  łagodzisz ból  dotykiem liter które składają się w słowa  'nie płacz, kocham cię'   jesteś doskonałym lustrem ale nie starym  z ciężkim ołowiem  i trującą rtęcią    lecz wiecznie młodym  migotliwym srebrno biało świetlistym   moim księżycowym towarzyszem   od nowiu do pełni    
    • gawęda    na moim bakjardzie  wiją gniazdo wróble  wróbelki szare  jak tutejszy świt    świergotem niosły nadzieję    latały nad łąką  latały nad polem    na miejskim trawniku  zostawiły pióra          
    • @Amber Na uśmierzacza głodu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @hollow man jestem monadą Leibniz  wiedział co mówi spotykam drugą i tańczymy dotykiem przez szkło tak było piaskiem    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...