Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Dawno, dAAAW!NO  tewmu był LAS! LAS! LAS ŚWIERKOWY... Rosły w nim świerki ale takżę DĄB! I TEN DĄB!!!!! BARTEK MIAŁ NA IMIĘ zawsze przy bartku.. sluhalem Jacek Kaczmarski.. Tak... Wtedy ni z grusz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

zki pojawił się Trombalski.   Trombalski bombalski był ostsatnim z raymontyków. Słuchał on... czego on słuchał... hehehe.. słuchał audiobukuw mickiewicza... Wierzył w prawdziwomą imiłość ! Ale... taka nie istnieje... Ogulnie zapomniałem dodać że dąb bartek nie istniał również, a główny bohater TRĄBALSKI ma shciozrfrenie ..... Smutna ta powieść...       Zawsze jak jom czytam to płaczę....  

Koniec i bomba!!!!!  

przypowieść inspirowana filmem "Krótki Zdrajca" oraz pięknym dziełem Gąbrowicza "Ferdyzudrke". Napisałem ją siedząc pod jodłą Klementyną pod mostem gdize zny
    • Smutek znów ogarnął głowę ludzka, Siejący spustoszenie i Smutek,  Ten śmiertelnie niebezpieczny, Kochanek śmierci,  Ogarnia umysły ludzkie dokonując mordu,  Zabijając każdego pojedynczego wojownika szczęścia,  Okropny smutku dlaczego nam to robisz? Dlaczego popychasz nas w oblicza śmierci? Smutku opuść nasze umysły,  I zostaw nas wolnych na wieki, Jakże świat byłby lepszy beż ciebie,  Okropny smutku opuść nasze głowy...
    • @Domysły Monika potężny...
    • @Łukasz JasińskiA co ty lewak jesteś? Przy okazji jedno pytanko bardzo zasadnicze

dpisuje się pod każdym komentarzem skoro po lewewj jest pana imie i nazwisko? Pozdrawiam HoneyBeeYt16
    • @Łukasz Jasiński     Bez puetny    a co jeśli puenty  nie będzie    jeśli droga z punktu A  do punktu B    a nawet i Z    to tylko  zwykły odciek   z pozdrowieniem pozostaję ;)    @Łukasz Jasiński Bardzo CI dziękuję za poświęcenie Chwili na pogłębienie wypowiedzi. Chyba intuicyjnie do tego nawiązałem, ponieważ w podobnym czasie zawarłęm Twoją propozycję. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...