Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• … tekst nieszczególny, ale tytuł - bomba. 
    • @Alicja_Wysocka   Nie ma to jak przymilne kotki. Niestety nie wszystkie takie są.
    • @Stary_Kredens podoba mi się oszczędność tego tekstu; możemy się domyślać przyczyn tego zdumienia, czy to rozdźwięk generacyjny, czy raczej zakorzenienie w uniwersaliach; niebo/ wiara, bezinteresowne uczucie zwierząt…PL - ka nie marudzi, nie utyskuje, nie potępia, czy oburza się, nie, jest pełna zdumienia, które nigdy nie wyklucza choć częściowej  afirmacji, bo i cóż rzec, gdy jednak na pociechę pozostaje nam ciągłość trwania rzeczy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

( bo ja się z Koheletem nie zgadzam;), pozdrawiam. 
    • czym przetrzymać łzy kiedy deszczem płyną gdy świat rozlał w mig nie tlić z nich kruszyny jak zapomnieć dźwięk głosu cichą przestrzeń tłumić szmer nad chęć rozbić po raz pierwszy skąd pozyskać w precz u zgubionych szczeniąt sprzęt działania wstecz życia choćby większość gdzież ukrywasz brzdęk patelek wśród garczków przystań podejdź wbrew pól strzeżeń monarchów
    • @violetta  tutaj czasami przesuwa mi program - jak spojrzysz na inny portal to (poza 2 wierszami, chyba) wszystko jest jak domki, albo zamki - to taki mój świr.. ps. dziękuję za wytrwałość; wczoraj tam wstawiłem ostatni wiersz z możliwością komentowania - zastanawiam się, czy tu się zacząć angażować; poczekam kilka dni, pomyślę, czy umiem bez tego żyć i dam Ci znać - pozdr. serdecznie..

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...