kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Gwiazdy i planety Stańcie na chwilę Na tę jedną chwilę Której powiem-trwaj! Chcę sie nacieszyć Nim Tak jak cieszy się wiatr... Jest teraz obok mnie Jest pokarmem mojego ciała. Czuję już mocny puls I dreszcze wędrujące Po ciele,już zatapiam się W jego ramionach Już burzy się krew Która zorzę ozłaca Tak ogień trawi nas To jest ta chwila... Języczki złączone w ślimaczka I dotyk na dotyku Oplecieni szalem aksamitnym Zasypiamy Noc ma swój kraj niebieski Tęsknotę pragnień unoszącą Więc chciałam zatrzymać czas Który się właśnie skończył Gwiazdy i planety powracają. Tak potrzebowałam Tej miłości Za oknem pejzaż-mroku i nocy Kolejna samotna noc Noc bez Ciebie.
Alicja Czekaj Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moje subiektywne zmiany, sama oceń czy potrzebne. Tyle. Pozdrawiam :)
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Alicjo -za błąd sorry,ale zostawiam tak jak jest,nie zawsze można zatrzymać gwiazdy i planety bez ostatniej zwrotki ,ktoś by mógł sobie zle pomyśleć a ona jest moim dopełnieniem Pozdrawiam milutko
Alicja Czekaj Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Ja jednak obstaję przy swoim, lepiej, gdy wiersz się nie zamyka, dzięki temu można jeszcze chwilę o nim podumać, zastanowić się nad nim. Pozdrawiam :)
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Alicjo-kolejna noc i znów staną gwiazdy i planety,może tylko to dodam Pozdrawiam milutko
Echnaton Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 dwa pierwsze wersy świetne! reszta gorsza jestem za zmianami Alicji pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja jestem za sobą Ale dziękuję za komentarze Pozdrawiam milutko
nie ma Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Może i te zmiany poprawiłyby trochę wiersz, ale on i tak jest w porządku. Liczy się to co czujesz, a twoje uczucia są tu bardzo dobrze wyeksponowane.
kaja-maja28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dziękuję 'nie ma' za miły komentarz Pozdrawiam milutko
Echnaton Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakby się liczyły tylko to co się czuje, to każdy kto coś czuje pisałby poezje, niestety to nie takie proste nie tylko znawcy poezji, ale też kompletni amatorzy wyczuwają w wierszach mimowolnie rytm i jest on bardzo mile widziany w tekstach sylabizacja też jest dobrą sprawą, wyszukane rymy, niebłahe słowa, dobry smak, coś nowego, ogólne ujęcie graficzne - to wszystko również się liczy i nie zapominajmy o tym można napisać: tęsknię za tobą jak cholera bo taki zły jest ten świat lub: kochanie karmię się łzami niema cię - tęsknię za nami ale wszystko zależy od gustu, jeśli ktoś podnieca się czyimś "o Boże" wyznaniem prostym uczuć to znaczy, że tego brakuje mu najbardziej, do tego stopnia, że nie patrzy na nic innego od pewnego czasu przyjmuje się definicje wiersza praktycznie taką, że wiersz to tekst mający podział na wersy, przepraszam zadowala was to?? pozdrawiam serdecznie
kaja-maja28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Można nawet cuda wymyśleć,i czytelnika zachwycić,ale trzeba mieć wyobraznię i trzeba jaj być pewnym.Jak to się mówi'Burak,czy nie burak ale jakiś kierunek w sztuce ma'
Echnaton Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybacz twoją opinię już znam hehe ;] a ja nie chce czytać buraka ;] wolę i wybieram coś bardziej ulotnego tekst karmiący i duszę i umysł pozdrawiam PS a kto tu mówi o wyobraźni, każdy ją ma tylko nie każdy potrafi jej użyć
kaja-maja28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybacz twoją opinię już znam hehe ;] a ja nie chce czytać buraka ;] wolę i wybieram coś bardziej ulotnego tekst karmiący i duszę i umysł pozdrawiam PS a kto tu mówi o wyobraźni, każdy ją ma tylko nie każdy potrafi jej użyć Cecylio-czekam aż mnie nakarmisz:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tak... Kaja, jesteś dobra w tym co piszesz. Potwierdzam tylko. Pozdrawiam milutko.
kaja-maja28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku dziękuję,aż się zarumieniłam:) Pozdrawiam milutko
Echnaton Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wybacz twoją opinię już znam hehe ;] a ja nie chce czytać buraka ;] wolę i wybieram coś bardziej ulotnego tekst karmiący i duszę i umysł pozdrawiam PS a kto tu mówi o wyobraźni, każdy ją ma tylko nie każdy potrafi jej użyć Cecylio-czekam aż mnie nakarmisz:) Nie możesz sięgnąć do poezji? Do poezji prawdziwej a nie tylko wypocin z tego forum? Tu nie znajdziesz nic co nakarmi twoją duszę czy rozum, mało kiedy zdarza się taki wiersz, ale warto na niego czekać.... Ja nie jestem poetą, nie karmię... pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Cecylio można,ale i tak piszę to co ja czuję a nie jak ktoś,to jest zasadnicza różnica
Echnaton Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi o pisanie, chodzi o karmienie swojej duszy. Nie nakarmisz jej swoją poezją! to jest nieracjonalne, a pisać to co się czuje może każdy, ale na ten temat już gdzieś robiłam wywód pod twoimi wierszami ;] jeśli piszesz dla siebie, to po co publikujesz? powiedź mi?? jeśli nie chcesz nic przekazać czytelnikowi, prócz tego że robi się mu żal uczucia, albo peela pozdrawiam
kaja-maja28 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 tak masz rację Cecylo piszę dla siebie,może komuś się podoba to co piszę,też już Ci odpowiadałam na to pytanie.Nie sądzę,żebym kogoś uraziła
Alicja Czekaj Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i po co ta klotnia? Krytyke nalezy przyjmowac, bo ona ksztaltuje nie tylko nasze umiejetnosci, ale i nasz charakter. Pokora to dobra rzecz. Mnie nie wzrusza to , co piszesz Kaju i wszystkie Twoje wiersze traktuje, jak zupelnie odrebna czesc tego forum. Mimo wszystko widze, ze troche sie zmieniaja Twoje "dziela", cieszy mnie to i moze jeszcze kiedys cos przypadnie mi do gustu. Rzecz w tym, zeby sluchac i nie uciekac od dobrych rad... Bo wierz mi, ze nie chce sprawiac Ci przykrosci, a po prostu doradzic tak, jak i mi radzono i do dzis sie radzi. Ja chwale sobie konstruktywna krytyke, a denerwuje mnie chamstwo - kazdy ma prawo do pisania, tak jak i kazdy ma prawo do napisania gniota :) Grunt to umiec powiedziec sobie - to jeszcze nie to. Pozdrawiam i zycze milego dnia :) Ala
Rekomendowane odpowiedzi