Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ojciec syna co w ojcowie ojcowiznę sprzedał wdowie rzekł pierworodnemu: Teraz mnie staremu chyba przyjdzie mieszkać w rowie.
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 A Ty Ojciec co Ty godasz! jak do rowu? Co by na to ludzie powiedzieli A żeś stary i nie jary Jeszcze piwnicę mamy Umebluję Ci ją Będziesz miał jak w raju
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja w piwnicy, pośród szczurów, pośród myszy i kocurów? To już lepiej w Domu Starców a nie pośród kocich harców. A w piwnicy sam huncwocie mieszkaj sobie po robocie. Lecz co będzie jak ją stracisz i za „lokum” nie zapłacisz? Odszedł starzec przygarbiony na spoczynek zasłużony. Na ten wieczny sen do nieba i nic już mu nie potrzeba.
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 No tak Ojciec,mocie rację Dom Starców mógłby być Ale emerytórka Twoja Nie byłaby już nasza Ależ Ojciec nie godojcie Szczury,myszy wytępimy Wierz mi będzie dobrze Będziesz miał swój kątek A i my przed ludzmi Będziemy godnymi Że Ty stary A z Nami
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 On już między aniołami po niebiańskich łąkach śmiga więc mu nie mów o piwnicy bo na samą myśl się wzdryga. Niech synalek tam pomieszka skoro lokum te zachwala a niebawem zmieni zdanie przemądrzały ten mądrala.
kaja-maja28 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ach,podeszłem zobaczyłem I oczom nie wierzę Ojcze czemu to zrobiłeś mi... Niech Ci ziemia lekką będzie
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Próżny lament, biadolenie życia ojcu nie przywróci a synalek niegodziwiec pod publiczkę się dziś smuci.
Rekomendowane odpowiedzi