Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @viola arvensisRzeczy też mogą pasować do siebie. Słowa do słów, wiersze do wierszy i źródła światła do innych świateł - dla mnie i na mnie, to działa,  Zostawiam serdeczności i kawę dla Ciebie       

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Alicja_Wysocka ładne podsumowanie i wypunktowanie Alu. Dzieki piękne!    

Cieszę sie, ze spostrzeglas ten właśnie fragment wtopiony niejako w resztę. Jest bardzo ważny.  Dziekuję serdecznie za Twoj -  jak zwykle- cały cenny komentarz

• @Berenika97 Pamiętam, jako dziecko,  z opowieści rodziców, potem z innych źródeł z zagranicy i z drugiego obiegu. Podpisze się pod wpisem Violi. Pozdrawiam serdecznie. M
    • @Alicja_Wysocka taka to śliczna bajka może powstać gdy sie ma oczy szeroko otwarte 

Ślicznie !
    • @Poet Ka Piękna, zmysłowa podróż w czasie. Urzekło mnie, jak od ulewnego deszczu za oknem przechodzisz płynnie do upalnego lata sprzed lat. Zazwyczaj chowasz sens za poetyckim szyfrem, ale te otwarte drzwi do Twoich wspomnień są po prostu zachwycające. Obraz ludzi zastygłych na ścianie jak wycinanki mocno zostaje w pamięci. Gratuluję i pozdrawiam :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...