Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Czas nas uczy pogody* czas dzieciństwa już na zawsze odszedł szkoły gwar uśmiech woźnej z kluczami wspólne wyjścia do kina pamiętam i ten strach że zbyt późno wracamy strach o jutro - świtania rozmowy za i przeciw przyszłości zamglonej przyrzeczenia dozgonnych przyjaźni i ta chęć by spróbować gdzieś dalej los tułaczy nie raz łzy wyciskał to znów mannę śliską z nieba sypał włosy rwałeś a byłeś tak blisko paragrafem skreślili ci przyszłość kolejny świt potknął się o kamień na nim perły lśnią jak ułudy ślad w labiryncie życia poszukujesz na nowo przyjaźni z zamierzchłych lat woal myśli kruchą noc oplata pod poduszką schowane sny drzemią na przydrożne łąki jak motyle po cichu przysiadają marzenia * tytuł wiersza zaczerpnięty ze słów piosenki Grażyny Łobaszewskiej grudzień, 2006 Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Natko! Refleksyjnie. O przyjaźni można wiele,ma wiele odcieni. kolejny świt potknął się o kamień Biorę ten wers dla siebie. Uśmiechu.
Piotr_Jasiński Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to dla mnie :)) Cały ładny ale ta ostatnia strofa ... :) Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Marlett, niechże Twoje świty nie potykają sie o kamień...;) Miło, że zaszłaś, dziękuję i pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Piotrze, fajnie, że cały... a to, że uśmiechasz się do ostatniej strofki nie dziwi, oby tylko tych marzeń ktoś przedwcześnie siatką na motyle nie złowił.. ;) Dzięki, pozdrawiam... :)
Anna Siedem Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witaj Nato Oby "czas nas nauczył pogody" A dla mnie najbardziej: "strach o jutro - świtania rozmowy za i przeciw przyszłości zamglonej" coś mi to przypomina...bardzo Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Anno, czas... moim zdaniem, uczy pogody. Jeżeli z zacytowanymi słowami, masz miłe wspomnienia, cieszy mnie to. Dziękuję za wizytę, pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi