Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka A minstrowa mruży oczkiem,                                 czy on do teki sobie poszedł! Alicjo, piękna konstrukcja podparta tematem.
    • @Wędrowiec.1984 Pamiętam że ten temat poruszałeś już poprzednio, choćby w Psikusach. Przypomina mi faustowskie "chwilo trwaj". Tak czy inaczej, długo Cię nie było i dobrze, że znów jesteś. Pozdrawiam
    • Ady żubr, a garb u żyda
    • @E.T. Jakoś tak sobie narzuciłem styl, że odpowiadam na komentarze. Porównanie do Cortazara jest wręcz pierwsza klasa. Miłe. I faktycznie może być coś z podobieństwa. Ale te realia odebrały mi zawodowość mojego pisania. Właściwie nie wydaję książek, nie jeżdżę na spotkania autorskie, coś może się sprzedawać, bo nawet może, ale mnie nie dotyczy. Jestem właściwie takim gadułą forumowym. Nie potrafiłbym napisać Gry w klasy, przerasta mnie wyzwanie regularnej książki. Chciałbym również osiągnąć coś w rodzaju płynności i lekkości pisania. O te ważne superważne i poważne tezy chcę tylko zahaczać, nie mam potrzeby ich drążyć i dawać egzystencjalne odpowiedzi. Nie chce mi się ich jakoś ponadprzeciętnie rozwijać. Nie dowierzam ani swoim odpowiedziom, ani rozważaniom w tym zakresie. Zwyczajnie sufluję, czasem coś może wydać się nawet umiejętne. Ale w gruncie rzeczy to tylko pozór. 
    • @Berenika97 No tak, wierzysz i śpisz dobrze, albo znasz prawdę i masz z tym problem, jeśli nie po twojej myśli. Pozdrawiam:).  @Wędrowiec.1984 W matematyce na pewno, im od niej dalej to bywa różnie. Weź fizykę i szybkość, wydaje się, że to proste V=S/T, ale przecież Ziemia się kręci dookoła własnej osi, leci dookoła Słońca, a cały układ słoneczny też dokądś zmierza i robi się kilka prawd:). Pozdrawiam., 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...