Waldemar Talar Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 tylko w jedna stronę idą obok siebie milcząc delektując wzrok i słuch widokiem i szeptami natury bo już w drodze powrotnej zarysy oddalonego miasta przerywają błogie milczenie zmuszając znów do rozmowy rozmowy o sprawach i troskach o których tylko w jedną stronę obowiązywał zakaz milczenia
M._Krzywak Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 w jedna stronę ("tylko" jest wg mnie zbędne - jak idą w "jedną", to nie mogą iść w drugą, prawda ?) idą obok siebie milcząc delektując wzrok i słuch ("delektując" bardziej pasuje do smaku) widokiem i szeptami natury Druga strofa w porządku - jest jasno i wiem doskonale o co chodzi. rozmowy o sprawach i troskach o których tylko w jedną stronę - tutaj "tylko" jakoś bardziej mi leży. Puenta jest w porządku. obowiązywał zakaz milczenia W sumie pierwsza strofa mi kuleje - ale tak to jest mierząc się naturą. Pozdrawiam.
oldy diol Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda,że za dużo tych stron."poza tym mnie się widzi".Oldy
Waldemar Talar Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyznaje się że zbyt pochopnie -może upał za bardzo dał mi się we znaki- wklepałem ten wiersz . pozdrawiam i dzięki za wgląd z którego wyciągnę wnioski w przyszłości Waldemar.
Waldemar Talar Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Oldy dzięki za odwiedziny. pozdrawiam Waldemar
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 No tak, natura potrafi wyciszyć i chyba każdy z nas, poddaje się jej urokowi w trudnych chwilach, ale zgiełk życiowych spraw i tak każe nam rozmawiać. Ładnie... ten zakaz milczenia, tylko w jedną stronę podoba mi się szczególnie. Wiesz... pomyślałam sobie, że wiersz mógłby być bez pierwszego wersu, może dlatego, że nie przypadam za powtórką tytułu zaraz na początku. Pozdrawiam... :)
Marlett Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Talarku! Jak zwykle spontanicznie w Twoim wierszu. Pell mówi wprost i to jest urok wiersza:) Radości.
Rekomendowane odpowiedzi