adam sosna Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Biały sufit bez gwiazd i kamieni okrągłych brakło w strumieniu myśli nie zbudzi się na czas ludne miasto szpalery głów spopielonych błyskiem ostatnie krzyki ubite w gardłach postanowieniem brudnego losu ucieczka bez sensu nie zaczęta skorupa pruta wewnętrznym ogniem jedyna droga wiedzie Księżycem szlachcic Twardowski za przewodnika a dalej? ciemno w zimnej krainie światło i ciepło potrzebne by żyć Adam Sosna (2007.03.07)
IN Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Sosen, idę do warsztatu tam było jakoś inaczej... zdaje mi się, że coś ubyło impetu sprawdzę... :)
adam sosna Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 IN kopiowałem z Warsztatu
Anna Siedem Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ten sen jest pragnieniem ostatniego wersu - moim skromnym zdaniem, jest "wewnętrznym ogniem" podmiotu lirycznego w "zimnej krainie". "Senność" tego utworu jest wołaniem. Czytając go czuję przypływ snu, prawie zasypiam, ale w pozytywnym sensie, chyba wiesz Adamie. Pozdrawiam
IN Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Rajska Sosno, podaj link do wersji warsztatowej blondynka szukała ale nie znalazła (głowy nie dam, że szukała pilnie - leniwa jest ;) czuję miętę przez rumianek, że jednak pozmieniałeś... proponowałam inną wersyfikację - i to podtrzymuję
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Anna Siedem ten wiersz jest zapisem snu z gatunku tych, których nie chcę czasem się śnią budzę się przerażony :)
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 IN na życzenie: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=58753#dol
Marlett Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Adam! W warsztacie interpretowałam wiele razy. a dalej? ciemno w zimnej krainie światło i ciepło potrzebne by żyć stres jest ''zimną krainą'' Reakcja stresowa pozwala czasem na większy wysiłek, ''szybszą ucieczkę''-byle nie uciec zbyt daleko, lub bardziej efektywną walkę. ''Światło i ciepło potrzebne by żyć'' Ciepła!
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Marlett światła i ciepła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M._Krzywak Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Właśnie wstałem, ech... plus wagonik cały. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Światło zapalone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze ciepła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 M. Krzywak a wagonik w siną dal :):):) i cukierenki
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Marlett a ciepło? metaforyczne tylko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anna Siedem Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jakiś facet właśnie krzyczy pod moim oknem: "ludzie, czemu jeszcze nie śpicie?!" a ja mu odpowiadam: jak mogę spać, kiedy czytam sen Sosny? Miło się czyta ten sen, jeszcze tu wrócę, ale może rano...
adam sosna Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 nie pomstuję na gwiazdę tylko na temperaturę :):):)
adam sosna Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Anna Siedem noc jest by własne śnić lub nie papug, który klął po nocach blisko mojego okna wrócił chyba do klatki
IN Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Sosno, miałeś rację sprawdziłam - nic nie zmieniłeś dla mnie to nadal wizja apokalipsy swoiste memento, alternatywa która nie musi się ziścić być może trzeba wygładzić kamienie? ;) :)))
Rekomendowane odpowiedzi