monika-s-m Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 och ileż kwiecistych fraz podrygujących jak ziarna grochu na dnie grzechotki mojej czaszki znów przyczajona wstrzymuję oddech by wyrżnąć w pień korzenie róż które pączkują na moim podniebieniu ... święty spokój wyrywa mi język przechadzam się uśmiechnięta po przedmieściach z broczącym kneblem wciśniętym w tchawicę
IN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 tak sobie myślę, że bez och ;) pozdrawiam, :)))
IN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ile kwiecistych fraz podrygujących jak ziarenka grochu w mojej czaszce znów przyczajona wstrzymuję oddech by wyrżnąć w pień korzenie róż pączkujące na podniebieniu święty spokój wyrywa mi język przechadzam się uśmiechnięta po przedmieściach z broczącym kneblem wciśniętym w tchawicę - ja bym to może w ten sposób ;)
IN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 jeszcze raz wróciłam... kurcze, podoba mi się! :)))
monika-s-m Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 IN, dziękuję za uwagi! Twoje poprawki przywróciły niemal tekst do pierwotnej wersji - może więc przekombinowałam ciutkę? Podoba mi się "pączkujące" zamiast "które pączkują". Hmm, trzeba jeszcze poszlifować:) Pozdrowionka!
Marlett Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Moniko! święty spokój wyrywa mi język przechadzam się uśmiechnięta po przedmieściach z broczącym kneblem wciśniętym w tchawicę Ta strofa trafia do mnie najbardziej , ale całość oki! ...a ''och'' bym wyjęła z wiersz. Serdeczności:)
IN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Moniko, tutaj w warsztacie wszyscy (?) się uczymy wszelkie sugestie z boku należy traktować ostrożnie nic na siłę przecież każdy odbiera po swojemu to jest Twój wiersz, ważne aby nadal pozostał Twój ;)
monika-s-m Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 In, oczywiście masz rację! Umieściłam wiersz właśnie w tym dziale, bo ciągle budzi moje wątpliwości i tak długo z nim obcuję, że zatracam zdrowy dystans do... Każdy głos "spoza" będzie więc cenny. Pozdrawiam:)
monika-s-m Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Marlet, cieszę się, że przemawia! Pozdrawiam!
Jimmy_Jordan Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przychylę się do tego głosu, miej blogowo będzie. pozdrawiam Jimmy :)
monika-s-m Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Och! A gdzie się podzieje ironia i rytm, gdy ten wyrazik niewielki usunę? ;) No nie wiem, nie wiem...
monika-s-m Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dzie-wuszko, dziękuję za uwagi! "Robi mazgajem"-pięknie powiedziane:))
Rekomendowane odpowiedzi